Dagens poddar

Avsnitt 168: Birgitta Ed

Ett par veckor efter att Birgitta Eds brorson tagit sitt liv satt hon i ett möte och insåg att hon måste byta karriär. Hon ville ge tro och hopp till människor som saknar det.

I avsnitt 168 möter vi Birgitta Ed, gift med Sveriges statsminister, och snart präst i svenska kyrkan. Hemma i församlingen är hon inte någon som är gift med någon, här är det snarare en statsminister som är gift med henne, säger Birgitta och skrattar. Vägen till prästyrket har varit lång och gått genom en svår familjetragedi. Nu vill hon förmedla hopp och glädje. Glädjen är viktig för Birgitta, och hon bryr sig inte om ifall någon skulle kalla henne naiv.

Lyssna på hela avsnittet:

Lyssna på alla tidigare avsnitt av Dagens människa och våra andra poddar på Dagen.se/podd


Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar