Religiösa argument ska övertyga USA-väljare

På kristna nyhetssajter användes religiösa argument för att övertyga tveksamma väljare. Som att Donald Trump kommer att vara 70 år, 7 månader och 7 dagar under sin första heldag som president.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Är Donald Trump utvald av Gud för att rädda USA från ondskan själv, Hillary Clinton? Frågan kanske kan tyckas märklig för många i Sverige, men i vissa amerikanska kristna medier ses svaret som mer eller mindre självklart.

Där handlar presidentvalet inte längre så mycket om valet mellan två politiska alternativ som om kampen mellan gott och ont.

Profetia om Trump

Den stora och inflytelserika nyhetssajten Charisma News tar tydligt ställning för Trump. På sajten har man tidigare gett stort utrymme åt en profetia där Donald Trump sägs vara utvald av Gud på samma sätt som kung Kyros i persernas rike, men där Kyros hjälpte judarna har Trump i uppdrag att beskydda de kristna.

Mannen bakom profetian, Lance Wallnau, menar nu att det är häxkraft inblandat i valet men att Gud svarar på de kristnas böner genom att avslöja Hillary Clintons mejl.

Talmystik

I en annan artikel lyfts fram att Donald Trump kommer att vara 70 år, 7 månader och 7 dagar under sin första heldag som president, den 21 januari 2017. Detta skulle också ske under året 5777 i den hebreiska kalendern, enligt artikelförfattaren Michael Snyder. 

Nyhetssajten Christian Post har också artiklar som stödjer Trump, dock inte i samma omfattning som Charisma News. Franklin Graham, son till evangelisten Billy Graham, uppmanar mer eller mindre unga att hålla för näsan och rösta på Donald Trump. Christian Post har också en intervju med Saeed Abedini, en pastor som suttit tre år fängslad i Iran.

Han berättar att han i isoleringscellen fick en vision från Gud om att en ung blond och blåögd man skulle bli president. När han i fängelset senare fick se en bild på presidentkandidaterna tyckte han sig känna igen Trump.

Clintonartikel i topp

Men den populäraste artikeln på Christian Posts hemsida är, när detta skrivs, en lång artikel där den kristne demokraten Eric Sapp förklarar varför man som kristen bör rösta på Clinton. Kanske är det också ett tecken i tiden.

Läs mer om valet i USA

Alla tidigare artiklar

Dagens fråga

Är du glad över valresultatet i USA?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster