500 000 visar stöd för dödsdömda Asia Bibi

Mer än en halv miljon människor har skrivit under en protest som kräver ett frisläppande av den dödsdömda kvinnan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Asia Bibi har suttit fängslad sedan 2010, anklagad för att ha hädat profeten Muhammed och är dömd till döden, något Dagen skrivit om ett flertal gånger. Det har även pågått namninsamlingar tidigare till stöd för kvinnan.

Men nu har mer än en halv miljon människor världen över skrivit under en nätbaserad namnlista för att visa sitt stöd och kräva den unga, kristna moderns frisläppande. Det skriver Catholic Culture. Namnlistan startade bland brittiska studenter och var från början avsett att sändas till premiärminister David Cameron. Men namninsamlingen har fått betydligt större uppmärksamhet världen över än studenterna räknat med.

Det var efter en dispyt med några muslimska kvinnor 2010 som hon utfört skördearbete tillsammans med som den pakistanska kvinnan Asia Bibi anklagades för blasfemi och sedan dess har hon suttit fängslad. Asia Bibi själv förnekar att hon ska hädat profeten Muhammed, men dömdes likväl till döden.

Representanter för de som arbetar med mänskliga rättigheter har krävt hennes frisläppande, medan militanta muslimer vill se henne död.

Lilla Erstagården