Omvändelse och dop är inte lärosatser utan sanning

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Mönsterbilden – planritningen för Guds församling – finner vi i Bibeln och ingen annanstans.

Den ska vi följa! Inte ens demokratiska majoritetsbeslut får ges företräde.

Omvändelse och dop med församlingsgemenskap är inte lärosatser utan sanning, som har kostat våra föregångare fängelse och till och med död, även i vårt land.

Det finns bara ett bibliskt dop. Det går inte att skilja dopet från tron. Det är församlingens herdars skyldighet att undervisa dem som ännu inte har gått dopets väg. Det kan och måste ske i stor kärlek och får ta tid. Det är troheten mot Guds ord som gäller och framför allt mot Jesu befallning att hålla allt!

Vi har ingen rätt att lägga till eller ta bort något genom ”kontext”-tolkningar och andra dunkla förklaringar. Matrikeln har ingen andlig dimension utan tjänar endast som en adresslista. Ytterst är det bara Gud som vet vilka som hör Hans röst.

Vilka ska döpas? De som gjort sinnesändring och kommit till tro på Jesus! Alltså en medveten handling.

Men spädbarnen då? De tillhör Guds rike, svarade Jesus. Över tid sker en individuell mognad och ålder där man får ta ställning till dopet.

Tord Israelsson, medlem i Pingst Örebro

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Nyhem och Torp
Premium
Foto: Agnes Öjfelth
Debatt
Foto: TOMASONEBORG/SvD/SCANPIX