22 januari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Vad gör du i sommar, Camilla Lif?

Camilla Lif är präst och tillförordnad kyrkoherde i Katarina församling i Stockholm, och i sommar debuterar hon som Sommarpratare i radions P1.

– Jag brukar åka till Finland samma dag som jag får semester. Där har vi ett älskat hus. I år är ett märkligt år, vi vet inte om vi kan åka dit.

– Sedan läser jag en fantastisk kurs just nu på Enskilda högskolan, om kyrkan och pandemierna. Kursen ger hjälp att reflektera kring vad man står mitt i just nu. Litteraturen vi läser är ett viktigt sällskap för mig i den här undantagssituationen.

Camilla Lif berättar att hon som extra infektionskänslig måste hålla sig isolerad. Under våren har hon arbetat hemma, och balkongen på två gånger två meter i lägenheten i centrala Stockholm är flitigt använd.

Den 26 juli gör Camilla Lif debut som Sommarpratare i radions P1. Programmet är inspelat i förväg, och går allt som familjen Lif hoppas är de då i Finland, där Camilla Lif har tillbringat somrarna sedan barnsben.

Läs mer Prästen Camilla Lif ska utvärdera hanteringen av covid-19

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter