Nyheter

Fotbollshjältens uppmuntrande ord på katolska världsungdomsdagarna

Olivier Giroud: Lyssna på Guds ord, våga kasta ut dina nät och bli en lärjunge

– Gud vill tala till var och en av er. Var därför inte rädda att lyssna på och tala med honom.
Det hälsar fotbollsspelaren Olivier Giroud till de 40 000 franska ungdomar som deltar i de katolska världsungdomsdagarna i Lissabon.

De katolska världsungdomsdagarna arrangeras ungefär vart tredje år. Mötet beskrivs som världens största kristna ungdomsmöte och lockar hundratusentals unga katoliker från hela världen. I år hålls arrangemanget i Lissabon i Portugal. Bland deltagarna finns 400 ungdomar från Sverige, som Dagen tidigare berättat.

En som verkar uppskatta det som sker där är fotbollsspelaren Olivier Giroud. I ett filminslag på Youtube riktar han sig till de cirka 40 000 franska ungdomar som är på plats i Lissabon. Han uppmuntrar dem att ta sin kristna tro på allvar och satsa ännu mer på relationen med Gud.

– Lyssna på Guds ord, våga kasta ut dina nät och bli en missionär, en lärjunge. Ta din tro på Jesus på allvar och bjud in Gud i ditt liv. Arbeta för enhet med alla. Vi har tagit emot samma dop och vi går tillsammans med den uppståndne Jesus, säger Olivier Giroud med uppmuntrande stämma enligt Catholic News Agency.

Kärlek till Kristus

Den franske landslagsspelaren, som har spelat 124 landskamper för sitt land, är tydlig med att även om fotboll är en stor passion i livet så är hans kärlek till Kristus precis lika stor och viktig. Han passar också på att tacka Gud “för vad han har gjort och för att Gud fortsätter att göra stora saker i mitt liv”.

– Jag strävar efter att vara hans lärjunge och att tjäna honom av hela mitt hjärta. Både när jag spelar fotboll och i hela mitt liv. Att följa Jesus ger mig glädje, styrka, lugn och frid, berättar Olivier Giroud i sin personligt präglade hälsning till ungdomarna på mötet i Lissabon.

– En sak är jag helt säker på och det är att Gud väntar på dig och han vill tala till var och en av er. Var därför inte rädda att lyssna på och tala med honom, säger Olivier Giroud som också uttrycker sin uppfattning att alla de ungdomar som deltar i mötet och ”som förmedlar de goda nyheterna, är ett tecken på att det finns hopp”.

Under sin långa proffskarriär har Olivier Giroud bland annat spelat för Montpellier, Arsenal och Chelsea. Numera är italienska Milan hans klubbadress, där han var med och vann ligaguld säsongen 2021–22. Giroud var även med och vann VM-guld i Ryssland 2018, där han spelade i samtliga Frankrikes matcher i turneringen.

Med sina 54 mål är han den meste målgöraren någonsin i det franska fotbollslandslaget.

De katolska världsungdomsdagarna i Lissabon pågår mellan den 25 juli och 6 augusti.

---

Fakta: Olivier Giroud

  • Är 36 år.
  • Spelar i italienska AC Milan.
  • Har också spelat i Montpellier, Arsenal och Chelsea.
  • Har vunnit VM-guld med Frankrikes landslag 2018, Champions League-seger med Chelsea 2021 och ligaguld med AC Milan 2021-22.
  • Har alltid varit öppen med sin kristna tro.

---

Fler artiklar för dig