Carola berättar om sexuellt övergrepp i barndomen

Carola Häggkvist går ut och berättar om ett sexuellt övergrepp hon utsattes för som elvaårig flicka.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På morgonen den 18 oktober, i radioprogrammet "Gry och Anders med vänner" i Mix Megapol valde den svenska artisten att öppet berätta om övergreppet.

– Jag var elva år och superrädd, berättade Carola Häggkvist i programmet.

Hon återgav hur en då 18-årig kvinna låste in henne och hennes kompis i ett hotellrum, tog av dem kläderna och förgrep sig på dem.

Kompisarna lyckades så småningom ta sig loss och fly från rummet.

"Försöker förlåta"

Carola säger till Expressen att hon numera försöker förlåta kvinnan för vad hon gjorde.

Carolas berättelse läggs till raden av vittnesmål om sexuella övergrepp som under hösten svept genom Sverige, bland annat under hashtaggen #metoo i sociala medier.

Tidigare har bland andra Linda Bengtzing, Carina Berg och Anja Pärson valt att berätta offentligt om övergrepp de utsatts för.
 

Läs också: Sexologen: Åtta saker du behöver höra efter ett sexuellt övergrepp 

Vad är #MeToo?

  • Den 5 oktober rapporterade The New York Times om att flera kvinnor, bland andra skådespelarna Ashley Judd och Rose McGowan, anklagat filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. Nyheten ledde till skådespelerskan Alyssa Milano startade ”MeToo”-rörelsen på Twitter, där kvinnor som utsatts för övergrepp använde hashtagen ­#MeToo. Rörelsen formligen exploderade och miljontals kvinnor världen över har under hashtagen berättat om sina erfarenheter.