Just nu: Utvisning av konvertit stoppas

Just nu pågår deportering av ett 20-tal afghaner från förvaret i Kållered. Men utvisningen av en av personerna som hävdar att han blivit kristen stoppades på måndagseftermiddagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Klockan 22 på måndagskvällen ska ett flygplan med ett 20-tal avvisade flyktingar lyfta med destination Afghanistan. Men på måndagseftermiddagen fick en av dem beskedet om att utvisningen skjuts upp.

– Det är Hossein som vi har följt sedan 2014 när han kom till pingstförsamlingen i Lidköping. Jag var vakanspastor då och fick döpa honom i augusti samma år, säger Rolf Wernersson.

– Migrationsverket har inte velat tro på hans historia, men nu har vårt verkställighetshinder gått igenom och beslutet skjuts upp.

Rolf Wernersson tycker det är dåligt att varken han eller Bengt Sjöberg har fått vittna muntligt om Hosseins kristna tro.

– Vi har inte fått ställa upp muntligt och det anser jag är rättsosäkert. Hossein är inte särskilt mångordig eftersom han både mått psykiskt dåligt och är en blyg personlighet.

I förra veckan inleddes en hungerstrejk på förvaret i Kållered i protest mot måndagens utvisningar, skriver Göteborgsposten.