31 juli 2021

En tidning på kristen grundSponsored Content

“Jag kan visa att jag är en syster på en annan kontinent”

Med hjälp av konsten bidrar Amanda Romell till att rädda kvinnor och barn i Kongo som utsatts för sexuellt våld.

Kreatören Amanda Romell har alltid haft ett hjärta för Kongo. De fruktansvärda saker som händer i landet har fått henne att agera. Hennes budskap är att oavsett vilka förmågor eller tillgångar man har kan alla göra något. Genom sin konst och med biståndsorganisationen PMU har hon hittat sin egen väg att stötta Dr Mukweges arbete och Panzisjukhuset i Kongo där kvinnor och barn som utsatts för sexuella övergrepp kan få hjälp.

– Kan jag göra något vill jag göra det, säger Amanda Romell.

Amanda beskriver ordet mod som ett av hennes ledord.

– Det är mod att stå upp för något som man vet är rätt medan andra inte gör det.

Amanda vill genom sitt arbete väcka en lust hos människor att vilja vara med och bidra. I PMU:s serie “PMU möter” avslöjar hon hur alla, oavsett vem man är, kan göra något smått som kan få stora konsekvenser någon annanstans.

Text: Hanna Westh

Var med och skapa förändring. Du gör det möjligt.

Stötta PMU:s viktiga arbete. Swisha din gåva till 900 05 06. Eller bli månadsgivare på pmu.se.