Annons

Blir du kristen förlorar du din status

Trots det växer antalet kristna i Indien

Närmare 1,3 miljarder indier har aldrig hört talas om Jesus. Inte fått chansen att uppleva Guds kärlek. Men sakta förändras läget. Varje dag upptäcker nya människor vem Jesus är och tacksägelseämnen strömmar in. Liv förvandlas och pastorer som längtar efter att sprida evangeliet utrustas och förbereds för tjänst.

Två sådana vittnesbörd kommer från Rohan och Arun som fick möta Jesus och i dag arbetar med att sprida evangeliet till Indiens onådda folk.

Hindu blev pastor

Rohan är en ganska typisk indisk man. Han växte upp en hinduisk familj och såg sin religion som en självklarhet. Men någonting förändrades när Rohan skadade benet i en olycka. Han behövde besöka akuten för att få vård för det skadade benet och träffade några evangelister på sjukhuset. Evangelisterna berättade om Jesus och evangeliet satte spår i Rohan.

Parallellt med sjukhusvistelsen drabbades Rohans syster av en elakartad tumör. Familjen hade inte tillräckligt med pengar för systerns behandling och situationen kändes hopplös. Allt familjen önskade var att systern skulle bli frisk. Rohan började reflektera över vad evangelisterna hade berättat. Vittnesbörd om helande och mirakel! Att det finns hopp i Jesus Kristus!

Mitt mål är att hitta människor som söker Gud.

—  Arun

Familjen började besöka kyrkan och lyssna till undervisningen som predikades. Rohan drabbades av kärleken som fanns för honom och tog emot Jesus. Systern blev helad från sin sjukdom och snart hade hela familjen tagit emot Jesus.

Men trots glädjeropen var situationen inte helt enkel för familjen. Släkten accepterade absolut inte familjens beslut. Snart hade släkten klippt kontakten med familjen, men de kände sig ändå inte speciellt drabbade. Tacksägelseämnen och Guds godhet övertrumfade allt det negativa.

I dag tränar Rohan pastorer i hela Indien. Hans längtan är att nå hela Indien med evangeliet under nästkommande generation. I stunder kan det kännas svårt, men Rohan vet att ingenting är omöjligt för Gud.

Pastor i Indien.

Hånad men frimodig

För tio månader sedan upptäckte Arun Jesus. Pastor Rohit besökte Aruns by och predikade evangeliet. Arun omfamnade budskapet men många andra hånade honom. I mötet med Jesus kände Arun för första gången riktig frid. Många smutskastade hans beslut – men Arun ville lära sig mer. Han började dela evangeliet med sina vänner.

En kompis hånade honom först men även han har i dag öppnat sitt hjärta för Jesus. Arun har startat en bibelupptäckargrupp i byn. Han berättar att gruppen har mycket att lära och att de hela tiden försöker bjuda in fler.

– Jag har dedikerat hela mitt liv åt den här uppgiften. Mitt mål är att hitta människor som söker Gud och vill tjäna Honom i framtiden.

---

Be för Indiens pastorer!

När en indier blir kristen räknas han eller hon automatiskt som kastlös. Helt plötsligt förlorar de sin medfödda status och står på samhällets botten. Människor som blir kristna blir alltså begränsade till att enbart umgås och tala med kastlösa.

Detta leder till svårigheter att dela evangeliet med Indiens högre kaster. Man får inte tala till dem och villigheten att bli kristen är vanligtvis inte särskilt stor. De högre kasten är inte instinktivt öppna för att förändra sin samhällsstatus så drastiskt.

BE FÖR INDIENS PASTORER! Att kristna ska få möjlighet att dela evangeliet med alla människor, oavsett kast.

---

Din gåva gör skillnad!

  • 450 kr – stötta en pastor att dela evangeliet med Indiens onådda i en månad.
  • 5 400 kr – stötta en indisk pastor i ett helt år.

Tillsammans kan vi sprida evangeliet till Indiens onådda!

Swisha en gåva till 9000761, märk “Indien” eller bli månadsgivare >