Annons

Ingen hade berättat att Jesus förlåter mig

Estelle Sjödahl Lindell, 31 år, kämpade under hela sin tonårstid med mörka tankar, medicin och en känsla av meningslöshet.

En dag drabbades Estelle av ett starkt behov av att be om förlåtelse, och fick ta emot den:

– Ingen hade någonsin berättat för mig om att man kunde be Jesus om förlåtelse. Det hade aldrig slagit mig att han kunde vara ledsen och besviken på oss. Men i den stunden hade jag ett stort behov av att få be om förlåtelse för allt jag gjort fel. I flera minuter bara grät jag och räknade upp saker som jag ville be om förlåtelse för.

Jag hörde en inre röst som sa: Det är bra, det räcker nu.

Där på sängen befallde också Estelle alla mörka tankar att lämna henne, i Jesu namn. Hon beskriver det som att det i den stunden läggs som ett grytlock av lugn över hennes hjärta och hon upplevde en inre röst som sa: “Det är bra nu, det räcker”.

– Dagen därpå insåg jag att lugnet jag upplevt dagen innan fanns kvar. Jag, som gått på ångestdämpande tabletter och som i många år haft oregelbundna hjärtslag, fick för första gången på länge känna hur allt hade stillat sig. Det var en helt ny känsla.

Estelle var till och med tvungen att googla sitt tillstånd, för att få svar på vad som hänt henne. När hon sökte på “sense of peace” (känsla av frid) kunde hon läsa berättelser från människor som haft liknande upplevelser och att de pekade på samma sak: Jesus...

I PåskDagen berättar Estelle om sin livsresa, texten ovan är ett smakprov ur artikeln. I magasinet delar även komikern Johan Glans historien om hur hans skämt om svenskars påskfirande blev viralt.

Johan Glans.


PåskDagen – nå ut med budskapet om Jesu död och uppståndelse

Hur kan man på ett enkelt sätt dela med sig av sin kristna tro till människor i sin omgivning? Det är något många kristna brottas med. Ett sätt kan vara att dela ut PåskDagen, ett magasin med starka vittnesbörd, intresseväckande krönikor och roligheter för hela familjen.

Ibland kan det vara lättare att i lugn och ro få ta del av påskens budskap än att söka upp en kyrka som ett första steg. Då är PåskDagen perfekt! Vi tror och hoppas att den ska vara ett smidigt verktyg för dig som enskild eller som församling att nå ut till fler med det främsta budskapet i vår kristna tro: Jesu död och uppståndelse!

Det lilla formatet på tidningen gör den lätt att dela ut; i brevlådan, i mötet med en granne eller genom att låta den ligga framme på platser där människor passerar. Genom att varje år skapa ett magasin som PåskDagen hoppas vi på tidningen Dagen att det ska bli enklare att nå ut med den kristna tron i samhället och påsken är ett utmärkt tillfälle att dela med sig av sin tro på Jesus.


Läs hela Estelles vittnesbörd och Johans historia i PåskDagen. Beställ senast 25 februari! >