DagenGalan

Årets Medmänniska 2023

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Inget är så entydigt och klart i Jesu budskap som omsorgen om din nästa. Årets medmänniska tar avstamp i den grundläggande uppmaningen från Jesus. “Det du har gjort för dessa mina minsta, det har du också gjort för mig”.


Ulrika Brosché

I 25 år har församlingspedagog Ulrika Brosché jobbat för integration och religionsdialog. När koranbränningarna rasade i Sverige i början av hösten var hon med och tog initiativ till en kärleksmur runt Göteborgs moské.

Läs mer >


Teamet bakom nattfotbollen i Gottsunda

Varje lördag bjuder Pingstkyrkan i Uppsala i samarbete med fotbollsklubben Sirius in till Nattfotboll i Gottsunda, en förort som ofta omges av svarta rubriker på grund av de pågående gängkonflikterna i området. Från många håll ropas det efter alternativa positiva gemenskaper för unga killar i utsatta förorter, detta är ett lyckat sådant initiativ.

Läs mer >


Nina Eriksson

Under årets Pingst pastor upplevde LP-inspiratören Nina Eriksson hur det “plingade till i hjärtat”. En idé hade fötts till en konferens för att stärka kvinnors självbild och självkänsla. I september samlades hundra kvinnor i alla åldrar för att utmanas och utrustas.

Läs mer >Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp inom Dagens redaktion. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 11 november 2023.