DagenGalan

Årets Medmänniska 2023

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Inget är så entydigt och klart i Jesu budskap som omsorgen om din nästa. Årets medmänniska tar avstamp i den grundläggande uppmaningen från Jesus. “Det du har gjort för dessa mina minsta, det har du också gjort för mig”.


Ulrika Brosché

I 25 år har församlingspedagog Ulrika Brosché jobbat för integration och religionsdialog. När koranbränningarna rasade i Sverige i början av hösten var hon med och tog initiativ till en kärleksmur runt Göteborgs moské.

Läs mer >


Teamet bakom nattfotbollen i Gottsunda

Varje lördag bjuder Pingstkyrkan i Uppsala i samarbete med fotbollsklubben Sirius in till Nattfotboll i Gottsunda, en förort som ofta omges av svarta rubriker på grund av de pågående gängkonflikterna i området. Från många håll ropas det efter alternativa positiva gemenskaper för unga killar i utsatta förorter, detta är ett lyckat sådant initiativ.

Läs mer >


Nina Eriksson

Under årets Pingst pastor upplevde LP-inspiratören Nina Eriksson hur det “plingade till i hjärtat”. En idé hade fötts till en konferens för att stärka kvinnors självbild och självkänsla. I september samlades hundra kvinnor i alla åldrar för att utmanas och utrustas.

Läs mer >



Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp inom Dagens redaktion. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 11 november 2023.


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb