DagenGalan

Utbultstipendiet 2023

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Utbultstipendiet instiftades 1999 av Roland Utbult för att uppmuntra och stärka kristna låtskrivare, artister och musiker i början av sin kreativa bana. I över 20 år har Roland Utbult tillsammans med Dagen årligen delat ut ett stipendium till en ung lovande kristen musiker/låtskrivare till uppmuntran och hjälp i sin kallelse. Många av de som idag är kärnan i den svenska kristna musikvärlden har tilldelats Utbultstipendiet sedan starten.

2023 års stipendium är på 15 000 kronor.


Helena Alin

– Jag är sångare, låtskrivare och producent. Jag vill att mitt musikerskap ska andas äkthet och hängivenhet. Att hantverket – text, melodi, arrangemang, sång – på något sätt ska få ge en glimt om kärnan av vem jag är, vem människan är och vem Gud är.

Läs mer >


Samuel Lundell

– Oavsett om jag gör popmusik till Asien, producerar en liveshow till en sydamerikansk artist eller jobbar på ett R&B-projekt i Sverige anammar jag ett amerikanskt “more-is-more-ideal” som är starkt gospelinfluerat.

Läs mer >


Ulrika Lindman

– En enkel liten röst som skriver, talar och tar ton om livets stora frågor utan att ha alla svar.

Läs mer >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jury sammansatt av Roland Utbult med bland annat Dagens musikredaktör Urban Thoms. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 11 november 2023.



Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb