DagenGalan

Utbultstipendiet 2023

Vem i den kristna musikvärlden vill du se som årets stipendiat?

Utbultstipendiet instiftades 1999 av Roland Utbult för att uppmuntra och stärka kristna låtskrivare, artister och musiker i början av sin kreativa bana. I över 20 år har Roland Utbult tillsammans med Dagen årligen delat ut ett stipendium till en ung lovande kristen musiker/låtskrivare till uppmuntran och hjälp i sin kallelse. Många av de som idag är kärnan i den svenska kristna musikvärlden har tilldelats Utbultstipendiet sedan starten.

2023 års stipendium är på 15 000 kronor.


Ansökan/nomineringen ska innehålla två delar:

1. Ett brev som beskriver den sökandes musikaliska gärning samt en motivering till varför man söker. Juryn fäster särskild vikt vid vilka ambitioner och mål den sökande har med sitt skapande. Det är helt okej att ansöka åt någon, men observera att det fortfarande ska finnas en motivering.

2. En inspelning med den som söker stipendiet. Minst tre sånger i mp3-format eller liknande.


Sista nomineringsdag är den 24 september 2023.Jury

En jury sammansatt av Roland Utbult med bland annat Dagens musikredaktör Urban Thoms väljer, av de nominerade, ut tre kandidaterna som presenteras i Dagen. Juryn utser därefter en vinnare som presenteras på DagenGalan 11 november 2023.