17 oktober 2021

En tidning på kristen grundLedare

Frustrationen växer när vaccinleveranserna fördröjs

Kommentar. Bokningskaos bör inte förvåna någon

Elisabeth Sandlund, i korthet.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Samtidigt som signalerna ljuder allt högre om att coronapandemins tredje våg närmar sig, kanske redan är här, växer otåligheten hos gammal som ung över att det dröjer med vaccinationen. Ingen bör bli förvånad över att människor kastar sig över möjligheten att få sin första spruta i armen. Region Västernorrland blev tagna på sängen över att så många av de 30 000 länsbor över 75 år som fått brev om att bokningen nu var öppen för dem tog chansen, med resultat att hela systemet brakade ihop och fick stängas ner. “Vi tänkte väl att det fungerar som när man går till frisören eller bokar tid någon annanstans. Att om det inte finns ledig tid väntar man tills det finns en ledig tid,” säger regionens vaccinsamordnare till Sundsvalls Tidning.

Åt detta kan man småle, om det inte vore så allvarligt. Frisörbesök kan vara efterlängtade, men här handlar det inte om välbefinnande i största allmänhet utan om hälsa och liv. Människor är inte dummare än att de förstår att det pågår en kapplöpning med tiden, att det gäller att hinna bli vaccinerad innan den tredje vågen har slagit till med full kraft. Varje dag som vaccinleveranserna till Sverige fördröjs ökar frustrationen. Och frågetecknen växer: Hade det varit bättre att stå utanför EU-samordningen?Moderaternas utskottsinitiativ med ett krav att kompletterande vägar prövas har fog för sig.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar