Familj

Koka oxfilén så slipper du smörfettet

Nästan all oxfilé hamnar i stekpannor eller på grillgaller. Här vidgar vi recepten och bjuder på buljongkokt tournedos med riven pepparrot och parmesanost, pizzabåt med oxfilé och en stekt medaljong med farligt god murkelsås.

Publicerad Senast uppdaterad

Vår sinnebild av oxfilé är en stekt köttbit med sås och andra tillbehör. Därför kan tanken att koka oxfilé kännas fullständigt främmande. Men att koka kött är i sig inget konstigt och i tider där vi överväger varje smörklick kan kokning vara ett bra alternativ.Tillagningstiden är förhållandevis kort, mellan 10 och 14 minuter beroende på hur rött man vill ha köttet. Vätskan görs av en fond, gärna en mix av kalv- och kycklingfond. Rätten bjuds med potatis och varma grönsaker som kokas i grönsaksbuljong för extra smak. Övriga tillbehör är ljummen sås med dijonsenap, blandad med lättcrèmefraiche, riven pepparrot och nymald pepparmix. Riven parmesanost och flingsalt bjuds till.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här