Nyheter

Känd Jesusstaty blev vaccinationsreklam

Den stora Jesusstatyn i Rio de Janeiro, Brasilien, lystes upp med budskapet att vaccinering räddar liv. Brasilien är ett av de hårdast drabbade länderna i världen när det gäller dödstal i Covid-19.

Jesus räddar, brukar vara budskapet som kristna gärna framför. Men när den världskända Jesus-statyn i Rio de Janeiro nyligen lystes upp var det med budskapet “vaccination räddar”, en tydlig uppmaning till alla brasilianare att vaccinera sig.

Hårt drabbat land

Brasilien är ett av de länder som är hårdast drabbat av coronapandemin, med drygt 435 000 döda. När landets höga dödstal diskuterats hamnar ofta president Jair Bolsonaro i blickfånget, då han flera gånger tonat ned hotbilden från viruset och gjort en hel del spektakulära uttalanden om att Covid-19 inte är farligt.

Men nu är massvaccinationen igång i landet, omkring 15 procent av befolkningen har fått åtminstone den första sprutan. Och för att få fler brasilianare att vaccinera sig tar man alltså nu hjälp av Jesus.

---

Fakta: Jesus i Rio

Jesustatyn i Rio de Janeiro är en av världens kändaste landmärken.

Den blev färdig 1931 och är 30 meter hög.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig