Nyheter

Ebba Busch bekräftar ministerpost

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch får en ministerpost. Det bekräftar hon för TV4.

Det var i TV4:s “Nyhetsmorgon” som Ebba Busch fick frågan om hon kommer att bli minister i den nya trepartiregeringen.

– Jag kan säga så mycket som att det är klart. Men det kommer vi att berätta när det är dags att berätta det och delge det i sin helhet, där vi då kan berätta vilka ministrar som kommer att ingå i regeringen och vad ansvarsområdena kommer att vara, svarar KD-ledaren.

Hon ställdes också till svars av programledaren Jenny Strömstedt som frågade varför KD släppte enprocentsmålet för biståndet när de före valet uttalat att partiet är en garant för just det.

– Vi har inte lyckats, erkände Ebba Busch. Det ska jag vara ärlig med.

Men hon betraktar ändå det slutliga resultatet som en förhandlingsframgång, särskilt som två av partierna (läs M och SD) ville halvera biståndet. Ebba Busch var också nöjd med att ha fått till ett maxtak för hur mycket biståndspengar som får användas till flyktingkostnader. Pengar som hon anser egentligen ska bekostas med migrationsbudgeten.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig