Debatt

Se den stora kristna flyktingdebatten

I den svenska kristenheten finns både en stor bredd och en polarisering i frågan om hur Sverige ska förhålla sig i flyktingfrågan. Hur är det möjligt att komma fram till så olika ståndpunkter utifrån samma tro?
Tre samtalsteman behandlas under kvällen:

• Gud och nationalstaten • Vem är min nästa? • Hur ska Sverige göra?

Medverkande:

Stefan Swärd, ordförande SEA Magnus Ek (C), riksdagsledamot Elisabeth Sandlund, ledarskribent Dagen Göran Reierstam, initiativtagare Hanna Gunnarsson (V), riksdagsledamot Jacob Andelius, initiativtagare Hans Eklind (KD), riksdagsledamot Annika Borg, teol dr, skribent och präst Julia Kronlid (SD), riksdagsledamot Nuri Kino, prisbelönt journalist, grundare av människorättsorganisationen ADFA, Olof Edsinger, generalsekreterare SEA, Stefan Olsson, regionråd (M), Region Uppsala, fil. dr i statskunskap Micael Grenholm, aktivist och författare

Fler medverkande kan tillkomma. Moderatorer: Felicia Ferreira och Frida Park, Dagens ledarredaktion

TV-sänt och streamat format från studio i Stockholm, i samarbete med TBN Nordic. Se flyktingdebatten på dagen.se och tbnplay.se.