Jerusalem: Fantastiskt att spela på SD:s festival

Sju frågor till Ulf Christiansson, sångare i kristna rockbandet Jerusalem, som i söndags spelade på SD:s sommarfestival i Sölvesborg

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hur var det att spela på SD:s festival?

– Det var fantastiskt. Vi fick ett otroligt fint gensvar och vårt budskap om Jesus gick fram. Och efteråt fick vi många fina samtal.

Träffade du Jimmie Åkesson efteråt?

– Jag träffade de flesta, men det var inga politiska samtal. De var tacksamma och glada att vi kom. Vi var väl nästan det enda bandet som tackade ja till att komma.

Varför tackade ni ja?

– Vi har ett missionsuppdrag som vi hållit fast vid i alla år. Det kändes helt rätt att åka dit. Gud ser till våra hjärtan och jag mötte människor som var mjuka i hjärtat. Dom vill jag nå med budskapet om Jesus!

– Om vi upplever att vi ska spela i ett sammanhang då gör vi det, oavsett vad andra tycker. Jag är trött på allt hat för att vi människor tycker olika. Vi behöver inte hata varandra för det.

– Polariseringen som blir följden av allt hat är sjuk. Den låser fast och gör kommunikation omöjlig. Vi gör vad vi kan för att inte öka polariseringen och det här är ett sätt.

Har Jerusalem spelat i politiska sammanhang tidigare?

– Nej, vi har inte fått frågan förut men det skulle vi väldigt gärna göra. Vår uppgift är att berätta om Jesus och stå för vår kristna tro.

Har ni fått mycket kritik för att ni valde att spela i ett SD-sammanhang?

– Väldigt lite, faktiskt, men väldigt mycket positiva reaktioner. Vi i Jerusalem har väl haft en tendens att hamna i hetluften. Folk i kyrkan har vid olika tillfällen tyckt si och så om det vi gjort. Men så har det ju varit och lär nog fortsätta så också.

– När vi började spela på 1970-talet var rock inte tillåtet i kyrkorna men vi fortsatte ändå. Sedan kom flera band och nu är det inget konstigt alls att kristna spelar rockmusik.

När har ni nästa spelning?

– Vi planerar en i Göteborg den 3 december och möjligen en i Jönköping helgen efter.

Är det också i kontroversiella sammanhang?

– Nej, det är det inte men vi är inte främmande för det. För ett par år sedan spelade vi på en porrklubb och det gick bra det också. Jesus-budskapet kom ut.

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården