Kultur

Carola slopar slottsladan för julturné med Måns Zelmerlöw

Artisten: Vi kommer få det att spraka och brinna

Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw går ihop för en gemensam julturné. “A Grand X-mas” är namnet på turnén som kommer spelas runt om på Sveriges arenor. Carola tar med sig låtar som Oh helga natt och Himlen i min famn från sin tidigare julshow, blandat med poplåtar från de två stjärnorna.

Dagen har tidigare skrivit om Carola Häggkvists julkonserter i Steninge slottslada där hon de senaste åren bjudit in till show i samband med julen. Carola har låtit sin tro genomsyra konserterna och fokuserat på att uppmuntra publiken.

– Där ska det finnas en öppenhet för att bara vara i det momentet och låta det få landa. Får jag då ett ord eller en sång så delar jag det med publiken, sa hon till Dagen inför konserten 2021.

Nu sätts julkonserterna i Steninge slottslada på paus och ersätts av turnén A Grand X-mas tillsammans med artistkollegan Måns Zelmerlöw.

– Steninge är en fantastisk lada, men det har krävt enormt mycket arbete med de konserterna. Jag kände i julas att det krävs ganska mycket så nu blir det roligt att vara ett helt team som bygger upp en stor konsertföreställning i stället. Vi får se om det blir nya konserter i ladan nästa år, säger Carola till Aftonbladet.

Bland moderna poplåtar kommer dock det kristna budskapet fortfarande att få ta plats. I Nyhetsmorgon berättar Carola att bland annat Himlen i min famn och O helga natt kommer att sjungas.

– Det kommer nog dyka upp både en “Säg mig” och en “Cara mia” om man vill det. Det kommer att bli både julmusik och annat, en helkväll med nedslag i båda våra karriärer, säger Måns Zelmerlöw till Aftonbladet.

Det är inte första gången duon jobbar ihop. År 2007 sjöng de tillsammans på Victoriadagen och de har även uppträtt i slottsladan ihop. För Aftonbladet berättar Måns att han ser fram emot att jobba med en av sina barndomsidoler.

– Vi kommer utmana varandra och få det att spraka och brinna, säger Carola Häggkvist.

Julkonserten har premiär den 24 november i Jönköping och kommer senare till bland annat Stockholm, Luleå och Malmö.

Fler artiklar för dig