Alva Dahl får Karin Boye-pris

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Pris. Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye går i år till Alva Dahl. Författaren, Dagen-skribenten och översättaren tilldelas utmärkelsen för ”en precis och sökande prosalyrik som vågar gå mot strömmen i en rörelse där vardagligheter och gudomligheter avtäcks”.

– Jag är mycket hedrad och glad över att en skara väktare av Karin Boyes minne anser att mitt enkla knogande med språkets och livets detaljer är ett verk i hennes anda. Är det något jag vill med mitt skrivande är det att det, som hela Boyes rika, omistliga författarskap, ska få vara ”buret av styrkan ur sköra ting”, säger Alva Dahl.

Alva Dahl är född 1985 och gjorde sin skönlitterära debut med det prosalyriska verket ”Längtans flöde” på det egna förlaget Syster Enbär, tidigare i år.

Sommarläger
”När vi inte åker iväg till en lägergård långt borta, utan håller oss hemma kan fler barn vara med. Dels blir det ofta billigare att vara hemma, och dels kan barn som bara råkar se att något händer trilla in spontant”, säger Julia Adolfsson på Frälsningsarmén om att arrangera barnläger i coronatider. 
Foto: Marina Lakotka
Foto: Marina Lakotka
Avkragningen i Luleå