Bön och lovsång fyller Trafalgar Square i Pingst

På pingstdagen tas Trafalgar Square i London över av bedjande och lovsjungande människor. En stor kör under ledning av Matt Redman slår an tonen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Evenemanget är finalen på en drygt veckolång kampanj kallad The Kingdom Come. Satsningen går ut att utmana varje kristen att be för fem specifika personer som man vill ska lära känna Jesus. På pingstdagen, den 9 juni, hålls en jättegudstjänst på Trafalgar Square där det 52 meter höga monumentet av lord Nelson reser sig över den brittiska världsmetropolen. Nelsons seger vid Trafalgar gav det anrika torget dess namn.

Samlingen på pingstdagen blir också en ekumenisk manifestation med en rad ledande namn från olika kyrkor bland de medverkande – ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, ärkebiskopen av Westminster, Vincent Nichols, ärkebiskop Angaelos från den koptiska kyrkan i Storbritannien samt Sarah Mullally, biskop av London.

Lovsången leds alltså av Matt Redman och the Kingdom Choir, en kombination som gjorde sig känd bland britterna när de sjöng på bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle i maj 2018.

– Detta är förmodligen en av de mest ikoniska offentliga platserna i Storbritannien och den kommer att reserveras för kristna att samlas och be för och invänta den helige Andes kraft, säger The Kingdom Comes talesperson Lisa Mainwaring till den kristna sajten Premier.

– Vi hoppas att Trafalgar Square ska förvandlas till ett glädjefylld familjefirande och gudstjänst.

Hagia Sofia blir moské