Ledare

“Det vi har försökt i Equmeniakyrkan funkar uppenbarligen inte”

Ledarpodden: Om och hur Equmeniakyrkan kan vända trenden ligger på på bordet när Dagens ledarpodd sammanstrålar.

Ledarpodden. Equmeniakyrkans medlemmar blir allt färre och allt äldre. I en undersökning genomförd av samfundet sattes några av utmaningarna under lupp. Bland annat finns ett problem att locka den yngre generationen till kyrkan.

I podden lyfts ett av problemen, vilket kan vara att unga engagerar sig i ungdomsorganisationen men att de sedan inte tar steget över till församlingen. Gudstjänsförnyelse tas också upp som en utmaning. Finns det skäl att se över uttryck, musik och tidpunkt så att gudstjänsten kan tilltala även unga? Är frikyrkan för föreningstung? Kanske kan kulturen i kyrkan, hur man är engagerad, behöva tänkas om?

Medverkar gör: evangelist och församlingsutvecklare Ida-Maria Brengesjö, ledarskribent Lennarth Hambre, opinionsredaktör Frida Park och ledarskribent Steven Crosson.

Lyssna på veckans avsnitt här

Lyssna på fler avsnitt från Ledarpodden här eller där poddar finns.

Fler artiklar för dig