Kristna har ansvar stå i frontlinjen

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ledare

Den människosyn som präglar Sverigedemokraterna är allt annat än kristen. Det slås fast i debattartikeln härintill, undertecknade av runt 380 pastorer i frikyrkan och andra representanter för kristenheten i Sverige.

Det är en unik manifestation av människor som i vanliga fall av goda skäl brukar hålla sig långt borta från parti­politiken.

De skulle inte ha satt sina namn under dokumentet om de inte varit djupt oroade över läget i Sverige, där invandringen ges skulden för allehanda missförhållanden i samhället och där stödet för SD ökar även i kristna kretsar.

Lika unikt är beslutet från Dagens opinionsredaktion att krympa ledarsidan till ett minimum för att låta debattartikeln och namnlistan få det utrymme som krävs. Orsaken är självfallet att vi, som varje regelbunden läsare av Dagen redan vet, instämmer.

Vi anser det viktigt att ge den tyngd åt pastorernas aktion som den förtjänar.

Situationen i Sverige är allvarlig. Vi befinner oss på ett sluttande plan. Om främlingsfientligheten fortsätter att gripa omkring sig, om de som s­öker sig till vårt land för att få en fristad från övergrepp, våld och dödshot ses som besvärande kostnadsposter i stället för som medmänniskor med ett lika okränkbart människovärde som infödda svenskar får vi på sikt ett samhälle där bara den starka överlever.

Den utvecklingen måste stoppas.

Vi kristna har ett ansvar, precis som de 380 pastorerna skriver, att stå först i frontlinjen.

Vi vet vad Jesus begär av oss – att ge mat åt den som hungrar, dryck åt den som törstar, en fristad åt främlingen, kläder åt den som fryser, vård åt den som är sjuk. Kristna har ett ansvar att pröva varje politiskt partis agenda mot denna etiska grundprincip.

Det är det som författarna och undertecknarna av debattartikeln har gjort. Låt den bli en tankeställare för var och en som frestas att stödja den som presenterar lättköpta lösningar på svåra samhällsproblem!

Felicia Ferreira

Carl-Henric Jaktlund

Elisabeth Sandlund

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Statsministeromröstning