Desirée Kjellin var häxa - mötte Jesus på sängkanten

Eldsberga, Halmstad. Hon kallade sig häxa och människor kom till henne för att få hjälp. De egna inre såren lyckades hon dock inte hela i egen kraft. Men i mötet med en ”ande” hon inte tidigare mött vändes allting upp och ner.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

När taxichauffören frågar vad jag ska göra och jag svarar att jag är på väg till en kvinna som tidigare kallade sig häxa, men som i mötet med Jesus fått ett nytt liv, så tror han mig inte först. Men så är det.

Under mitt samtal med Desirée Kjellin kommer jag att få höra om andar, kundaliniresningar och häxkonster, sådant som för många låter som tokerier, men som länge var Desirées vardag och som hon menar var i allra högsta grad verkligt.

Vi sitter i den stora soffan framför de öppna verandadörrarna som vetter mot familjens trädgård. Den som tidigare var prydd av stenformationer med andliga förtecken, och solhjul. De försvann på samma släpvagn på väg till tippen, som altaret med kristallerna, Buddhafigurerna och diplomen som Desirée fick när hon utbildade sig till Reikki healing master.

I dag finns det i stället kors på väggarna och ikoner, och på soffbordet ligger det en Bibel och böcker av kristna författare. Hon skrattar när vi pratar om det, hon som förr häcklade kristna och tyckte de var galna som bad till en Gud som de trodde skulle göra allting åt dem. För att inte tala om vad hon ansåg om Jesus.

– Och i dag är Jesus den jag älskar mest av alla, säger hon och ler stort.

Under åren då hon titulerade sig häxa, var hennes mål att hjälpa andra att må bra genom reiki healing, kristaller, stenar och örter. På hälsocentret hon drev med sin kollega ledde hon seanser och meditationer och fick flera gånger besök av shamaner och olika indianska medicinmän som undervisade i sina tekniker. En andlighet som både triggade och skrämde henne med sin styrka.

– Jag har funderat på vad det var som höll mig kvar, och jag vet inte. Ibland var det jättehemskt, men det var samtidigt något kittlande i det. Det öppnade upp för mycket inom andevärlden och hjälpte mig att trycka bort det jobbiga.

Läs mer: Vägen från förföljare till Jesu efterföljare
 

Och det är det där jobbiga hon skrivit om i sin bok ”Flickan som slutade att ljuga” (Sjöbergs förlag). En barndom fylld av övergrepp, skam och rädsla, då hennes pappa förgrep sig på henne. Desirées mamma visste vad som pågick men både anklagade och försköt sin dotter för det, i stället för att skydda henne.

Boken visar en flickas, och sedan en kvinnas, jakt på bekräftelse, egenvärde, och någon som ville älska henne för den hon var. Ett jagande som ledde till mycket ångest och flera utmattningsdepressioner. Det var på grund av dem hon mötte den terapeut, som i all välmening, tipsade om yoga och meditation som en väg till lugn och ro. Och i början fick det henne att må bra.

– Jag hittade en plats dit jag kunde fly när jag mådde dåligt och till slut gjorde jag inget annat än meditera. Där kunde jag stänga av och slapp göra något åt de verkliga problemen.

Läs mer: Mötet med Gud blev slutet på gangsterlivet för Daniel Webb

Hon lärde sig att ta hjälp av andliga guider, och i sitt arbete använde hon sig av krafter som hon då såg som ”ljuset” men som hon i dag kallar demoniska. Människor kom till henne för att hon skulle lägga sina händer på dem, men trots att de tyckte sig bli bättre, mådde hon själv bara sämre.

Hon gick ner massor i vikt och var trött hela tiden. Hon gjorde alla möjliga undersökningar, men läkarna hittade inga fel. Hon fick vila flera gånger om dagen för att orka, och det var vid ett sådant tillfälle det hände.

Desirée kände hur ”någon” satte sig bredvid henne på sängen. Hon berättar att hon var van vid olika andeväsen, men den här kände hon inte igen. Hon kunde heller inte se hans ansikte, men mannen lade sin hand på hennes kind, och sa: ”Jag vet allt om dig, och jag älskar dig.”

– Jag vet inte hur länge det pågick, men jag kände en sådan värme och frid, och jag blev pigg. Och glad.

Läs mer: Prästen Hasse om vägen från drogerna till prästkragen
 

Hon skrattar till och tillägger:

– Då fattade jag ju inte att det var Jesus jag hade mött, det förstod jag först långt senare.

Efter det blev ingenting sig likt. Hon ringde sig sjuk till månmeditationen hon skulle leda samma kväll. Det kändes plötsligt inte rätt. Och när hon skulle meditera, så gick det inte. Men ännu märkligare var tanken som fyllde hennes huvud. Hon ville till kyrkan.

– Det var så otippat, jag hade inte varit där på evigheter, men fick en sådan enorm längtan, så söndagen efter gick jag dit.

Läs mer: Elise Lindqvist fyller 80 år – trots att hon bara är 22


Det första besöket ledde till fler samtidigt som olusten växte mot att åka till hälsocentret. Hon undvek varje gång de försökte få henne att komma över.

Men efter några månader kom bakslaget. Det var efter att hon hade tagit emot nattvarden för första gången sen konfirmationen och fyllts av samma varma, sköna känsla som på sängen den där dagen. Efter det slog ångesten till.

– Jag mådde så dåligt att jag till slut försökte ta mitt liv. Min man fick köra in mig till psyket, och jag blev inlagd med bevakning, säger Desirée och röstläget sjunker en aning.

Att det kunde handla om en inre andlig kamp, var inget hon tänkte på då. Men när krafterna återvände, bestämde hon sig för att gå på församlingen Kornhills bibelskola, för att lära sig mer om tron.

En del i utbildningen består av föreläsningar med inriktning på inre helande, och tack vare goda förebedjare fick Desirée uppleva hur hon inte bara befriades från det glödande hat hon kände inför det som hänt under hennes barndom, utan även hur såren från barndomen började läkas. Och hon fick hjälp att förlåta – och där hatet länge härskat började i stället en kärlek växa fram. Till och med mot hennes mamma. Något som blev fullständigt avgörande för Desirée.

– Det jag hade lärt mig inom meditationen var att man skulle acceptera det som hänt, och skjuta bort alla känslor. Men med Jesus är det annorlunda, här ska man dra fram känslorna i ljuset för att reda ut dem.

Men när det var dags för föreläsningen om att bli fri från ockultism blev hon orolig. Hon hörde prästen nämna sådant som anden i glaset, någon hon själv såg som barnlekar.

– Om de tyckte att det var allvarligt så skulle ju jag bli utslängd med huvudet före om de fick reda på vad jag hade hållit på med.

Desirée valde att berätta allt och en resa tog fart som än en gång skulle leda till inre kaos med starka andliga maktkamper och manifestationer, men den här gången var hon inte ensam. Och färden öppnade upp för ett liv hon aldrig trodde att hon skulle få leva. I frihet.

Vilken är den största skillnaden på livet nu och då?

– I dag har jag en sådan otrolig glädje i allt jag gör, och jag känner frid. Så var det inte förr. Då hade jag en kliande flyktkänsla, jag ville bort från det jag upplevt och min ångest.

– Med Jesus lever jag fullt ut. I glädje och sorg. Och i ärlighet.

Men efter att i ett helt liv presterat för att bli älskad, försökte hon först visa sig duktig, även inför Gud.

– Gud var tvungen att visa mig att det räcker att vara den jag är. Att han sen öppnade dörrar så att jag nu kan resa runt och föreläsa om mitt liv för människor, det är så stort.

Hon blir ofta förvånad, och frustrerad när hon hör om kristna som söker sig till österländsk mystik. Det hon själv valt att lämna.

– Vi har ju redan allt i Jesus. Vi har trygghet, glädje, frid, allt det som många söker i dag.

Och Desirée tar alla tillfällen hon får att prata om just det.

– Det enda jag vill nu är att berätta om vem Jesus är, och om vilken kraftfull Gud vi har.

– Och vilket äventyr det är att vara med honom! Man vet ju aldrig vad som händer. Det är så spännande.

Läs mer: I fängelset blev Roger fri

Fakta:

Desirée Kjellin

Bor: Halmstad.

Familj: Maken Roger­, barnen Elliott och Jackie.

Gör: Vårdar familjens fosterbarn, med särskilda behov, samt föreläser runt om i Sverige.

Församling: Desirée har valt att lämna de stora kyrkosammanhangen och tillhör nu en mindre husförsamling. En miljö där hon trivs och känner att hon växer.

Förebild: Den kinesiske pastorn Yun.

Aktuell: Med den självbiografiska boken ”Flickan som slutade ljuga” (Sjöbergs förlag).

”Flickan som slutade ljuga” av Desirée Kjellin (Sjöbergs förlag).

”Flickan som slutade ljuga” av Desirée Kjellin (Sjöbergs förlag).

Foto: Omslag
[x]