Europakonferensen – ett vattenhål för många

För församlingen Livets ord är Europakonferensen en av årets absoluta höjdpunkter.
– Den är ett riktigt vattenhål där Gud ger riktning framåt, säger pastor Janne Blom.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ett viktigt avstamp där året som gått summeras, framtiden stakas ut och dit man kommer för att bli inspirerad och påfylld. Så beskriver Janne Blom Livets ords stora internationella konferens som anordnas i Uppsala varje sommar. Ett tillfälle att se och träffa hela den internationella Livets ordfamiljen, där hela det omfattande församlingsnätverket träffas, umgås, delar erfarenheter och peppar varandra.

– Man får ta del av bra bibelundervisning, omvälvande livsberättelser, lovsången och den härliga gemenskapen med syskon från världens alla hörn.

Läs mer | "Vi vill ge utrymme för verkliga Gudsmöten"

Talarlistan inför årets evenemang går inte av för hackor och innehåller ovanligt många kvinnonamn. Från Los Angeles i USA kommer Holly Wagner, pastor i Oasis Church. Hon är författare och internationell förkunnare samt grundare till kvinnorörelsen God Chicks.

– Rörelsen jobbar med att uppmuntra och utrusta kvinnor som kommer från svåra livsomständigheter. Som kanske har varit förtryckta, utnyttjade eller utsatta för övergrepp. Det Holly Wagner gör är att hjälpa dem att resa sig och ta kommando över sina liv, säger Janne Blom.

 

Även rapparen, författaren och bibelläraren Jackie Hill-Perry kommer från USA.

– Hon har en stark omvändelsehistoria att bjuda på och kommer att berätta om hur hon blev kallad till att använda sina gåvor för att sprida Herrens ord. Hon är en ny bekantskap som aldrig tidigare varit gäst på Europakonferensen och det är på ungdomsmötet som hon kommer att tala och förmodligen också sjunga.

Själv ser Janne Blom fram emot att se och höra Annahita Parsan som flydde från ett krigshärjat Iran med sin nyfödda dotter, tog sig till Sverige och numera är präst i en EFS-förening.

 

– Hon överlevde så mycket och fick möta Herren som nu använder henne för att nå ut med evangeliet. Jag har aldrig träffat henne förut och ser verkligen fram emot att höra hennes berättelse.

För de allra flesta blir nog den absoluta höjdpunkten mötet med Sebastian Stakset, som ska inleda Europakonferensen. Den tidigare gangsterrapparen och drogmissbrukaren är numera Livets ords ”in house-predikant” och ett magnetiskt dragplåster med sin starka förkunnelse och Guds ljus som övervinner allt mörker.

Och så Ben Fitzgerald, en av förgrundsfigurerna i Awakening Europe.

– Han bär på en slags väckelselängtan som gör att han sprider den eld som brinner inuti honom ut över hela Europa. Han kommer att vara en riktig energibomb för konferensen.

 

FAKTA: Europakonferensen

När: 23–28 juli

Var: Livets ord i Uppsala

Vilka talar: Sebastian Stakset, Annahita Parsan, Holly Wagner, Jackie Hill-Perry, Ben Fitzgerald, Joakim Lundqvist

Vilka sjunger: Rend Collective

Webbplats: europakonferensen.livetsord.se/

Läs även | Janne Blom: ”Gud är större än Livets ord”

Bodil Jönsson.
Foto: Daniel Wistrand
Foto: Daniel Wistrand