New Wine: Vi tvingas ställa in i sommar

Med myndigheternas ökade restriktionerna känner sig den ekumeniska rörelsen New Wine nödgade att ställa in sin planerade sommarkonferens i Vänersborg den 24 till 28 juni.
– Under rådande coronasmitta kan vi inte fortsätta, säger nationelle ledaren Hans Wolfbrandt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I går kom beskedet på rörelsen New Wine Sveriges youtubekanal: den planerade konferensen efter midsommar ställs in.

– Styrelsen har känt sig tvungna att ta det beslutet, konstaterar en nedstämd Hans Wolfbrandt, nationell ledare för den ekumeniska förnyelserörelsen.

Den årligt återkommande konferensen skulle i år haft temat "Kom helige Ande". Runt 2 000 personer brukar vanligtvis samlas för tillbedjan och undervisning, med fokus på den helige Ande. Men i år blir det alltså ingenting.

Läs mer: Så blir det med de kristna sommarkonferenserna

 

– Vi hyr externa lokaler, har en mängd lokala samarbetspartners och internationella talare - vi var helt enkelt tvungna att fatta ett beslut, och gärna med lite framförhållning för deras skull, säger Wolfbrandt till Dagen.

– Jag har haft kontakt med de andra större konferenserna, som Torp och Nyhem, och har förstått att de väntar lite. Men jag har svårt att tro att det skulle bli något annat besked från dem framöver. Men hoppas kan man ju.

En av talarna som skulle ha medverkat på konferensen var Bruce Collins från England. Men sedan Englands besked kom om att personer över 70 år bör vara i karantän under fyra månader, ställde han in sin medverkan.

Läs mer: New Wine ställer in sin ledarkonferens på grund av coronaviruset

 

New Wine har tidigare ställt in sin ledarhelg som var planerad att hållas under mars månad. Nu planerar de för nästa års konferens i stället.

– Det är vår förhoppning, om våra lokala samarbetspartners inte gått i konkurs, att vi då ska ha ett liknande upplägg som vi hade tänkt ha i år, säger Hans Wolfbrandt, som även är kyrkoherde i Lysekils pastorat.

– Att få träffas och bygga relationer, utrustas av Gud och tillsammans i tillbedjan få vara i Guds närvaro - det betyder så mycket för många. Men ser man till situationen i världen just nu så är en inställd sommarkonferens inte så viktig. Vi behöver be, uppmuntra och hitta nya vägar för att tjäna vårt samhälle nu.

Läs mer om corona och kyrkorna

Alla tidigare artiklar