15 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Nya testamentet till 200 000 hushåll i Norrland

“Är den största satsning vi gjort - Guds Ord kommer inte att återvända utan att ha verkat”

I sommar kommer 200 000 hushåll i Hälsingland, Jämtland, Härjedalen och Medelpad att få en bok med Nya testamentet i brevlådorna.
– Det är den största satsningen vi gjort hittills, berättar Roul Åkesson på Brevlådemissionen.

Satsningen kallas Summer Camp och går ut på att dela ut “Boken om hopp” i brevlådorna i fyra landskap i norra Sverige under tre sommarmånader.

– Vi är mitt uppe i förberedelserna och väntar på att 82 500 exemplar av boken ska komma från tryckeriet i maj, berättar Roul Åkesson för Dagen.

Innehåller vittnesbörd

“Boken om hopp” innehåller dels hela Nya testamentet och dels vittnesbörd om vad Gud kan göra av människor som gått igenom sorg, sjukdom och missbruk.

Den är framtagen av Bible for the Nations som Roul Åkesson är ordförande i, och som genom åren har tagit fram olika typer av biblar.

– Vårt syfte är att sprida hopp och glädje. I boken finns även färdigskrivna böner som kan underlätta för den som vill be till Gud men inte vet hur de ska göra, förklarar han.

Idé på korsvandring

Tanken att starta Brevlådemissionen föddes i oktober förra året under en etapp på korsvandringen från norra till södra Sverige.

Bakom initiativet står bland andra Roul och hans fru Birgit Åkesson och Benny Gustafsson, pastor i Brunnskyrkan, Tranås.

– Vår vision är att nå alla hushåll i Sverige med Bibeln. Vi är övertygade om att Guds Ord inte kommer att återvända utan att ha verkat, säger Roul Åkesson övertygat.

Sommarens satsning, som är en del i den visionen, börjar den 24 maj i Runemo-Alfta I Hälsingland och avslutas i Sundsvall, Medelpad, i slutet av augusti.

– Totalt planerar vi att hålla på i tre månader. Vi kommer att lägga boken i brevlådor i städer, byar och på landsbygden, berättar han vidare.

Frivilliga från Tyskland

Med “vi” menar han också alla de frivilliga som kommer att delta. Utan dessa personer skulle det inte gå att genomföra detta.

– Det kommer frivilliga från Tyskland, Polen och Danmark och förstås från Sverige också. Folk från olika samfund och kyrkor kommer att vara med.

Hur många kommer att delta?

– Mellan trettio och fyrtio personer hoppas vi på under juni månad. När många har semester i juli kanske ännu fler kan komma loss. Detta är ett utmärkt tillfälle att fira sin semester, säger han.

Förutom bokutdelning blir det även bibelstudier och tid att umgås och ha trevligt.

– Det är viktigt att också ge utrymme för fritid, att bada och koppla av. Vi tror att detta också kan passa barnfamiljer. Alla åldrar är välkomna.

En medvetenhet finns också om att vi befinner oss i pandemitider.

– Vi kommer att vara försiktiga och inte ta några risker. Vi får se vilka restriktioner som gäller när det är dags och ta hänsyn till detta i allt vi gör, försäkrar Roul Åkesson.

Vill ge framtidstro

“Boken om hopp” har tidigare delats ut i Skåne där Roul och Birgit Åkesson bor, och på några få andra platser. Men den satsning som nu görs i norra Sverige är mycket större.

– Idén fick vi när pandemin slog till. Många människor har drabbats svårt av covid-19 och vi vill ge dem framtidstro, summerar Roul Åkesson.

Två varianter av boken har tagits fram till sommarens satsning. “Boken om hopp NT” – är avsedd för vuxna och “Boken om hopp för barn” är inriktad på just barn.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar