Nyheter

Gigantisk bilsamling hittad i kyrka

Men frågorna kring den förre ägaren är fler än svaren - nu går bilarna på auktion

En unik samling bilar auktioneras ut – varav många av bilarna har stått i en kyrka under många år.

Samlingen består av totalt 280 bilar och tillhörde den nederländske affärsmannen Ad Palmen, som tvingades sälja hela sin samling på grund av vacklande hälsa. Han började samla på bilarna för 40 år sedan. Bilarna förvarades dels i en icke namngiven kyrka, och dels i två dammiga lagerlokaler.

– Bilarna är i mycket gott skick och många olika märken är representerade i samlingen. Ofta fokuserar samlare på ett enda märke, men i den här samlingen finns många olika märken representerade, säger Carlo Te Lintelo, marknadschef på det företag som numera äger samlingen.

Mystikens skimmer

Te Lintelo framhåller också att Ad Palmen inte bara köpte in dyra och exklusiva bilar med ett högt marknadsvärde, utan även sådana bilar som han tyckte var vackra. Många frågar sig varför Palmen började samla på bilar och det enkla svaret är att bilar var hans stora passion i livet som han verkligen brann för, rapporterar CNN.

En unik samling bilar kommer att auktioneras ut i Nederländerna. Den tillhörde en affärsman som förvarade många av bilarna i en kyrka.

Ett mystikens skimmer verkar råda kring detta. Ad Palmen tycks ha varit en person som inte uttalat sig offentligt och därför är frågorna fler än svaren. Varför förvarade han bilarna i en kyrka? Och hur kommer det sig att de stod orörda i så många år utan att han använde dem?

Den första bilen i den unika samlingen var en Lancia B20. I samlingen finns även kända märken som Alfa Romeo, Maserati och Ferrari. Men också mer ovanliga märken som Facel Vega, Tatra, Villard och Alvis. Hela samlingen beräknas vara mycket värd, och hur mycket den är värd får vi veta när den går under klubban.

Hela samlingen kommer att gå på auktion som börjar den 19 april.


Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar