Carola ger konsert under Lapplandsveckan 2019

I år gör Carola en avskalad sommarturné. Och den 4 juli besöker hon Lapplandsveckan och Husbondliden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Pingströrelsens stora konferens i Norrland fyller 100 år i år, något som kommer att uppmärksammas på olika sätt. Torsdagen den 4 juli blir det en särskild festdag då bland annat landshövdingen och kommunalråd från Lycksele besöker konferensen.

Och som avslutning kommer även Carola uppträda i tältet som rymmer 1 700 personer.

Troligtvis första entréavgiften

Lokaltidningen, som bevakar södra Lappland, skriver att biljetterna till konserten släpptes på biljettsajten Tickster i måndags.

Och på frågan om det är första gången som det går att köpa biljetter till en del av konferensen på Tickster svarar David Sundström, ordförande i konferensledningen, att så är fallet:

– Med all säkerhet.

Är det till och med första gången som det tas ut entréavgift till ett evenemang på de här 100 åren?

– Det ska jag låta vara osagt, men jag kan då inte minnas att det hänt tidigare, säger David Sundström.

Tidigare på Nyhemsveckan

Dagen skrev i mars om Carolas turné som fått namnet "Naket – en akustisk hitskonsert". Den har premiär i Stockholm den 26 juni och avslutas i Varberg en månad senare. Däremellan ska hon besöka drygt tio orter, bland annat alltså Husbondliden.

Konserten på Lapplandsveckan den 4 juli startar klockan 22.

– Vi ville bjuda på något extra när vi firar 100-årsjubileum och fick ett erbjudande om denna spelning. Carola känner ju väl till Pingströrelsen och har också varit på vår stora konferens i södra Sverige, Nyhemsveckan. Hon fanns i våra tankar redan innan erbjudandet kom, säger David Sundström till Lokaltidningen.

Läs fler artiklar om Lapplandsveckan

Alla tidigare artiklar
Bethel church
Ta emot inspiration från karismatiska förnyelserörelser, men fånga också upp de varningssignaler som finns. Bilden: Bill Johnson undervisar på bibelskolan i Kalifornien.
Foto: Christopher Visser
Foto: Christopher Visser