Nyheter

Carola ger konsert under Lapplandsveckan 2019

I år gör Carola en avskalad sommarturné. Och den 4 juli besöker hon Lapplandsveckan och Husbondliden.

Pingströrelsens stora konferens i Norrland fyller 100 år i år, något som kommer att uppmärksammas på olika sätt. Torsdagen den 4 juli blir det en särskild festdag då bland annat landshövdingen och kommunalråd från Lycksele besöker konferensen.

Och som avslutning kommer även Carola uppträda i tältet som rymmer 1 700 personer.

Troligtvis första entréavgiften

Lokaltidningen, som bevakar södra Lappland, skriver att biljetterna till konserten släpptes på biljettsajten Tickster i måndags.

Och på frågan om det är första gången som det går att köpa biljetter till en del av konferensen på Tickster svarar David Sundström, ordförande i konferensledningen, att så är fallet:

– Med all säkerhet.

Är det till och med första gången som det tas ut entréavgift till ett evenemang på de här 100 åren?

– Det ska jag låta vara osagt, men jag kan då inte minnas att det hänt tidigare, säger David Sundström.

Tidigare på Nyhemsveckan

Dagen skrev i mars om Carolas turné som fått namnet "Naket – en akustisk hitskonsert". Den har premiär i Stockholm den 26 juni och avslutas i Varberg en månad senare. Däremellan ska hon besöka drygt tio orter, bland annat alltså Husbondliden.

Konserten på Lapplandsveckan den 4 juli startar klockan 22.

– Vi ville bjuda på något extra när vi firar 100-årsjubileum och fick ett erbjudande om denna spelning. Carola känner ju väl till Pingströrelsen och har också varit på vår stora konferens i södra Sverige, Nyhemsveckan. Hon fanns i våra tankar redan innan erbjudandet kom, säger David Sundström till Lokaltidningen.

Fler artiklar för dig