Carola Häggkvist får kristet musikstipendium

Sångerskan Carola Häggkvist har tilldelats 2018 års stipendium av Lennart Magnussons stiftelse för läsarsångernas bevarande.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Carola har med anknytning till den kristna kyrkan förnyat den kristna sången och musiken och ger genom dessa uttryck för sin kristna tro. Med stor hängivenhet och hög professionalism har Carola fört in den kristna sångskatten som en viktig del i kulturens vardagsrum", skriver stiftelsen i sin motivering.

 

Läs också: Carola sjunger till stöd för Ankarstiftelsen

 

"Viktig förebild"

Man framhåller vidare att den folkkära artisten, med sina 35 år på både den svenska och den internationella scenen, har blivit en viktig förebild för unga sångare och musiker och har "på ett genuint sätt främjat den kristna sångens bevarande och utveckling".

Utmärkelsen kommer att delas ut i Linköping den 26 augusti, i samband med en konsert med gospelgruppen By Grace, som Carola har sjungit med.

 

Läs även: Tio kristna schlagerminnen vi aldrig glömmer

 

Betoning på läsarsånger

Lennart Magnussons stiftelse har funnits sedan år 2000. Dess årliga stipendier på 10 000 kronor har som syfte att uppmärksamma ungdomar, körer, sångare, musiker och grupper som främjar sång och musik med betoning på läsarsånger. I gengren räknas psalmer, gospel, strängmusiksånger och andliga visor. Pingstpastorn Lennart Magnusson som bildade stiftelsen vid millennieskiftet var själv en eldsjäl inom musiken.

 

 

Böneutrop
Kyrka och politik