Carola startar egen kör: Carolus Choir

Nu startar artisten Carola Häggkvist en egen kör. Kören vänder sig till personer som "brinner för sången" och ska ledas av Pernilla Thörewik.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Till våren är det dags för ett nytt projekt i Carola Häggkvists regi, nämligen kören Carolus Choir. Kören, som ska finnas i Stockholm, vänder sig till personer som brinner för sång och som vill sammanföra den med dans och andra sceniska uttryck.

– Jag har ofta bjudits in som gästinstruktör och inspiratör till olika körer men vill nu ge mig själv möjligheten att jobba mer regelbundet med en enda kör, min egna kör! säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande.

Högstadiet på Adolf Fredrik

Hon har själv sjungit i Credos gospelkör och menar att hon saknat körsången ända sedan hon som högstadieelev gick i Adolf Fredriks musikskola.

I den nya kören kommer man att sjunga allt från rock till visa, klassiskt och gospel. Kören ska ge egna konserter och även tillsammans med Carola och andra artister.

"Carolus choir betyder: fri kvinna & man i musikens värld", skriver Carola om kören på sin egen hemsida.

Läs mer: Carola planerar ny artistskola

 

Jobbar på folkhögskola

Körledare, tillsammans med Carola, blir Pernilla Thörewik, verksamhetsledare för Musiklinjen på Kaggeholms folkhögskola. Hon har bland annat lett Birka Gospel under många år.

– Jag brinner för kör! Allt fantastiskt vi kan få uppleva när vi sjunger tillsammans. Det handlar om gemenskapen lika mycket som alla musikaliska upplevelser, säger Pernilla Thörewik.

– Att få möjlighet att jobba med Carolus Choir uppfyller en längtan jag haft sedan länge - att få sammanföra sång, dans och sceniskt uttryck.

Kören ska starta vårterminen 2019.

Läs även: ”Vi kristna måste släppa sargen nu”