Hillsong Sverige fick 10 miljoner kronor i kollekt

Hillsong Sverige har samlat in 10,2 miljoner kronor. Pengarna ska gå till olika framtidssatsningar, som till exempel missionsarbete i Indien.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det är otroligt att vi fått in så mycket pengar. Förra året samlade vi in 7,6 miljoner så detta är nästan 3 miljoner mer, säger en glad Andreas Nielsen, som är huvudpastor i församlingen.

Insamlingen gjordes för två veckor sedan under församlingens gudstjänster på de sex platser där man finns i landet. Det vill säga på tre platser i Stockholmsområdet samt i Göteborg, Jönköping och Örebro.

– Detta är en särskild insamling som vi gör en gång varje år sedan 2009. På varje plats har vi offergång och nattvard och så ger människor av sina ekonomiska tillgångar.

Mission, socialt arbete och tillbyggnad 

Pengarna som kommer in vid dessa insamlingar går inte till löpande utgifter utan till olika framtidsinriktade satsningar.

De 10 miljoner kronor som kommit in i år går dels till missionsarbete i Indien och dels till olika insatser i Sverige som till exempel socialt arbete i Stockholm och en tillbyggnad av Hillsong Stockholm norra för barn med särskilda behov.

– Vi prioriterar särskilt barn och ungdomar när vi bestämmer hur vi använder dessa pengar, betonar Andreas Nielsen för Dagen.

Hur kommer det sig att ni samlar in så mycket?

– Vi växer hela tiden och det tror jag påverkar i positiv riktning. Dessutom är känslan att det är fler som ger mer vid dessa särskilda insamlingar. Det finns en stor offervilja och generositet.

– Jag tror att det har att göra med att människor som fått sina liv förvandlade av Jesus vill vara med och se vårt gemensamma arbete växa och att fler ska få uppleva samma sak, menar han.

Julshow på Hovet

Snart står Hillsong Sverige inför sin årliga satsning This is Christmas. En julshow där julens huvudbudskap att Jesus föddes står i centrum.

Föreställningen, som i år hålls för nionde året i rad, brukar dra tusentals personer till Hovet i Stockholm. Söndag den 17 december är det dags.

– Den första föreställningen är slutsåld, vilket betyder cirka 8 000 personer. Till den andra föreställningen har vi sålt hälften av biljetterna, berättar Andreas Nielsen.

Medverkar gör Hillsongs egna sångare, musiker och dansare. I år skänker dessutom Samuel Ljungblahd och Carola extra glans åt föreställningarna.