Nyheter

Kyrkan brann ner – men biblarna klarade sig

Branden och hettan var så svår att bandmännen fick träda tillbaka. Men när kyrkan väl hade brunnit ner gjorde de en otrolig upptäckt.

"Inte en enda bibel visade sig ha blivit skadad", skriver Coal City Fire Departement på sin Facebooksida – och prisar Gud. Den stora branden som totalförstörde Freedom Ministries kyrka i Grandview, West Virginia, USA, lyckades inte förstöra en enda av kyrkans biblar.

"Föreställ er det här" skriver brandmännen på FB. "En byggnad så upphettad att brandmännen behövde backa ut. Allt borde ha blivit till aska. Men inte en enda bibel skadades! Inte ett enda kors skadades! Inte en enda brandman råkade illa ut! I dag ber vi för pastorn och församlingen."

Läs också: Ovärderliga stentavlor återfunna av konstdetektiv

Det var i söndags som branden bröt ut och Coal City Fire Departement kallades in för att hjälpa den lokala frivilligbrandkåren.

"Trots att oddsen var emot oss så var Gud med oss" meddelar brandmännen.

Inlägget har delats flitigt på Facebook och fått tusentals kommentarer, uppger The Christian Post. Bland dem några från brandmän i andra delar av USA, som varit med om liknande sammanträffanden. En brandman skriver: "Vi har under årens lopp hittat många biblar och återlämnat dem till deras ägare. Guds ord är väl mäktigare än djävulens eld och raseri."

Fler artiklar för dig