Nyheter

”Ökad antisemitism följer med Israels framgång”

Inför judiska ledare i Jerusalem sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att ökad global antisemitism hänger ihop med israelisk framgång.

– Det finns ett problem som vi står inför och vi är medvetna om det, ni är medvetna om det – det är återuppkomsten av antisemitism. Den följer med den framgång som vi har talat om i Israel, sa Netanyahu, enligt CBN News.

Benjamin Netanyahu, som var inbjudan att tala vid en årlig konferens för chefer i större amerikansk-judiska organisationer, konstaterade att antisemitism uttrycks på olika sätt.

– Vi hör återigen falska påståenden mot judar. Vi ser försök, ibland tragiskt nog framgångsrika, att döda judar med hänvisning till radikala ideologier eller radikala positioner, sa Netanyahu.

Läs mer | ”Gula västarna” attackerade judisk filosof

Och han menar att antisemitismen har hittat ett nytt uttryckssätt under de senaste 70 åren.

– Sedan grundandet av Israel ser vi också en ny typ av antisemitism: de ondsinta ansträngningarna att demonisera den judiska staten, förneka det judiska folket – och bara det judiska folket – rätten till självbestämmande i våra förfäders hemland. Jag tror att vi måste beskriva det helt enkelt och mycket tydligt, anti-zionism är den nya formen av antisemitism, sa han.

Fler artiklar för dig