Runar Sögaard ska hålla ”väckelsemöte” med Jimmie Åkesson

Han vill förmedla en mer rättvis bild av partiet. Och kritiserar Livets ords pastor som nyligen varnade kristna för att rösta på SD.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På måndag ska Runar Sögaard fråga ut SD-ledaren Jimmie Åkesson i Uppsala, och han skriver själv i ett pressmeddelande att det handlar om ett väckelsemöte.

Runar Sögaard säger till Dagen att han under en längre tid varit nyfiken på såväl Jimmie Åkesson som Sverigedemokraterna, och menar att medierna ofta speglar partiet på ett felaktigt sätt.

När du säger att det är ett väckelsemöte, vad menar du?

– Det är ett utspel. Jag älskar att väcka människor, det har jag stor passion för. Nu handlar det om att väcka människor inför valet. Jag tror att vi står inför ett ödesval.

Men Runar Sögaard säger att han själv inte är med och kampanjar för SD utan han kommer att ställa tuffa frågor. Men samtidigt betonar han att det är viktigt att låta Jimmie Åkesson få tala till punkt.

En viktig orsak till att mötet kommer till stånd är att Livets ords pastor Joakim Lundqvist i en predikan nyligen gick ut och varnade kristna att rösta på SD.

– Det bygger på en total avsaknad av kännedom och insikt om vad SD står för, menar Runar Sögaard.

Läs mer: Joakim Lundqvist varnade för att rösta på SD

 

I stort sett varenda kyrkoledare säger sig vilja stå på flyktingars sida, och kämpar för en generös flyktingpolitik. Vad säger du om det?

– Det kanske är dags att de börjar läsa Bibeln. Det står klart och tydligt att Gud satte landsgränser, det är något som Bibeln säger.

Många pekar på motsatsen, att se flyktingen?

– Absolut, därför bör man läsa Bibeln och ta reda på varför Gud satte landsgränser. Bibeln säger också att vi ska ta oss an fattiga, moderlösa och främlingar, det är självfallet. Men argumentationen som förts från dessa personer är beklämmande, att Jesus också var flykting. Men han åkte inte till USA eller Finland, utan till det närmast liggande landet.

Läs mer: Runars inlägg om hycklande politiker tog ”galen skruv”

 

Tanken är att måndagens ”väckelsemöte” där Runar Sögaard frågar ut Jimmie Åkesson ska följas upp med andra möten, men vad de kommer att innehålla är i dagsläget inte klart.

Runar Sögaard är känd för allmänheten som pastor, men till Dagen säger han att det är något han själv inte har titulerat sig som. 

– I dag är jag chef och ledarskapsutvecklare och mental tränare åt fotbollsproffs. Sedan predikar jag också emellanåt.

Läs mer: Joakim Hagerius: Cirkus med Runar Söögard och Jimmie Åkesson

 

Lilla Erstagården