Tro, hopp och kärlek-diakonen höll andakt på badhuset

I dag på alla hjärtans dag fick ”kärleksdiakonen” Daniel Norqvist uppdraget att hålla en andakt på idrottsanläggningen Fyrishov i Uppsala. – Jag pratade om kärlekens bredd och djup, säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Andakten blev startskottet för den biskopsvisitation som ärkebiskop Antje Jackelén gör i Gamla Uppsala pastorat just nu. Hennes ambition är att möta församlingsmedlemmar som inte går i kyrkan. Vilket man alltså kan göra på gymmet och badanläggningen bland annat.

Daniel Norqvist, diakon känd från SVT-programmet "Tro, hopp och kärlek", höll i en morgonandakt för de badhusbesökare som ville delta.

– Det var en blandad skara som kom. En del hade just avslutat sitt gympass, en annan grupp hade badat, några hade kommit dit enkom för andakten, berättar Daniel Norqvist.

Temat var som sagt kärlek dagen till ära och Daniel Norqvist valde att utgå från "Kärlekens lov" i Korintierbrevet och prata om kärleken som sträcker sig från äktenskapet till kärleken till vår medmänniska.

Hur känns det att ha fått en stämpel som "kärleksdiakonen" efter din medverkan i dejtingprogrammet på tv?

– Jag har blivit varnad för att få en sådan stämpel, men samtidigt tycker jag att det är lite schysst. Kärlek handlar också om att sätta gränser och det gör jag som diakon genom att påpeka vad som är fel i samhället. Jag tycker nog att det är en fin titel.

Någon bestående kärlek utifrån tv-programmets dejting blev det aldrig för Daniel Norqvist och hur det står till på den fronten i dag är inte helt klart.

– Vi har tagit en paus, men det finns nog lite glöd kvar, säger han hemlighetsfullt.

Statsministeromröstning