Livsstil

Ny podd för föräldrar på Dagen.se

Jeanette och Gabriel Ingemarson startar podcasten “Föräldrapeppen” i samarbete med Dagen

I dag startar “Föräldrapeppen med Nette och Gabbe”. En podd som görs av makarna och fyrabarnsföräldrarna Jeanette och Gabriel Ingemarson och produceras i samarbete med Dagen.
– Vi vill prata om relationer, föräldraskap och tro på ett ärligt sätt, som blir peppande och inte tillrättalagt, säger Jeanette Ingemarson.

Hur blir tron en naturlig del av relationen och familjelivet och inte ytterligare en aktivitet eller ett dåligt samvete? Det är en fråga som Gabriel och Jeanette Ingemarson samtalat mycket om. Nu vill de bjuda in fler i det samtalet.

– Vi gör verkligen inte det här för att vi är några perfekta föräldrar. Men vi har fyra barn i olika åldrar, från nio till tjugo år gamla, så vi har levt med det här ganska länge och hoppas att vi kan ge något utifrån våra erfarenheter, säger Gabriel Ingemarson.

– Vi föräldrar är ganska duktiga på att peppa till fotbollsträningar och sådana aktiviteter. Men tänk om vi kunde peppa till tron på samma sätt, fortsätter Jeanette Ingemarson.

Hur gör man det?

– Det är inte helt lätt. Men det är verkligen en hjärtefråga att låta tron bli en naturlig del av livet i hemmet och jag tror verkligen att det går, säger Jeanette.

– Risken är att hela veckan fylls av aktiviteter och kyrkan blir ytterligare en aktivitet. Kyrkan är otroligt viktig, men man kan inte lägga ut tron på entreprenad. Kyrkan kan aldrig ersätta det som sker hemma, säger Gabriel.

podden “Föräldrapeppen”, som görs av paret och fyrabarnsföräldrarna Jeanette och Gabriel Ingemarsson och produceras i samarbete med Dagen.


Vem ska lyssna på Föräldrapeppen?

– Föräldrar och andra som lever i en relation eller är på väg in i en, konstaterar Jeanette.

– Man kan lätt känna lite jantelag över ett sådant här projekt. Varför ska just vi göra en relationspodd, har vi något att lära andra? Men jag tror att det är jätteviktigt att vi uppmuntrar varandra kring de här frågorna om tro, relationer och föräldraskap, säger Gabriel.

Hur är ni själva som föräldrar?

– Om man skulle fråga våra barn skulle de nog säga att vi är ganska bra på att bråka, säger Gabriel och skrattar.

– Vi är båda storasyskon och vill helst ha rätt båda två. Men jag tror att de också skulle säga att det finns mycket glädje och att vi har ett väldigt öppet hem, fortsätter han.

Föräldrapeppen kommer att ges ut varannan onsdag med start den 14 oktober och kan hittas via iTunes, Spotify och Dagen.se. I första poddavsnittet pratar paret om hur relationen faktiskt hade kunnat gå åt skogen redan från början, om att gifta sig som unga och om utmaningen att hålla “linsen välputsad” så att man ser den andre som den person man föll för från början.

Jeanette Ingemarson berättar att samtalen i podden kommer att vara både lättsamma och allvarliga.

– Vi har ju levt med föräldraskap i tjugo år. Vi vet hur småbarnsåren är. Vår son är nio år och samtidigt är vår äldsta dotter 20 och vi kommer snart att få in en svärson i familjen. Så det är många olika perspektiv samtidigt. Vi vill försöka vara ärliga i podden och berätta både om det positiva, men även om saker som varit tuffa. Om kriser vi gått igenom.


Lyssna på Föräldrapeppen

Vad är det för kriser?

– Vi har gått igenom olika perioder i livet både som par och som familj. Jag har jobbat väldigt mycket, kanske till och med för mycket, säger Gabriel.

– Du har absolut jobbat för mycket, kontrar Jeanette och riktar ett retsamt leende mot sin make.

– Ja, så är det och vi kommer även att berätta om hur vi hade en kris i början av vårt förhållande som hade med just det att göra. Hur vi levde parallella liv när jag jobbade som mest och hur jag också kom väldigt nära en kvinnlig kollega under den tiden. Så här i efterhand har jag tackat Gud att inget hände. Men det blev verkligen en kris, där vi fick välja varandra en gång till. Det kommer vi till exempel att berätta mer om i det här första avsnittet av podden, säger Gabriel.

– Vi är inget perfekt par och vi vill dela med oss även av det som varit jobbigt. Förhoppningsvis kan det hjälpa någon, fortsätter Jeanette.

Vad skulle ni säga är grunden i ert förhållande?

– Det är så klart tron på Gud. Men jag skulle också vilja lägga till väldigt mycket skratt. Och så musiken, vi har hållit på otroligt mycket med musik och bland annat spelat in skivor med våra äldsta döttrar Hedvig och Selma, säger Jeanette.

– Jag håller med. Tro, musik och skratt. Vi har alltid haft väldigt roligt som familj, fyller Gabriel i.


podden “Föräldrapeppen”, som görs av paret och fyrabarnsföräldrarna Jeanette och Gabriel Ingemarsson och produceras i samarbete med Dagen.

---

Fakta: Gabriel och Jeanette Ingemarson

  • Ålder: Gabriel är 47 och Jeanette 46 år.
  • Barn: Hedvig, 20 år, Selma 18 år, Molly 14 år och Fred 9 år samt hunden Harry.
  • Bor: I Sollentuna.
  • Yrke: Jeanette är kommunikatör och teolog och Gabriel är ekonomichef.
  • Aktuella: Med podden “Föräldrapeppen med Nette och Gabbe”.

---

Fakta: Mer om Föräldrapeppen:

Poddbeskrivning: Efter 25 års äktenskap, och med fyra barn i åldrarna 9-20 år, delar Nette och Gabbe med sig av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro. Det blir högt och lågt, skratt och allvar, i en salig blandning. Precis som livet är.

Första avsnittet släpps den 14 oktober och har titeln “Om hur det hade kunnat gå åt skogen redan i början”.


Fler artiklar för dig