Nyheter

Tystnad från pastorer efter Trumps presidentbesked

På tisdagskvällen tillkännagav Donald Trump att han ställer upp som presidentkandidat för Republikanerna 2024. Jublet bland de mest kända Trumpvänliga pastorerna i USA uteblev. Men pastor Mark Burns var på plats i Mar-a-Lago och hoppas på en comeback av kristen tro inom politiken.

Det är Baptist News som noterar att vare sig Franklin Graham, Robert Jeffress, Jack Graham eller Al Mohler instämde i lovorden efter det väntade tillkännagivandet från Trumps Floridaresidens. De fyra pastorerna var entusiastiska anhängare till Donald Trump i presidentvalet 2020 – det val som han förlorade mot Joe Biden, men vägrade att erkänna sig besegrad i.

Även inför valet 2016 omgavs Donald Trump av en stor skara evangelikala ledare och predikanter. Så inte i dag.

“Det skulle fortfarande kunna ske, även om det hittills inte finns några tecken på en sådan rörelse,” kommenterar Baptist News.

Donald Trump kan vänta en hård primärvalskampanj mot den allt mer populäre Floridaguvernören Ron DeSantis, som står redo att fronta slagordet Make America great again. Dessutom finns uppgifter om att Trump fått rådet att inte kandidera, då han börjar ses som en black om foten för partiet. Den tidigare presidenten utreds just nu både för sin roll i stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, och för oegentligheter inom sin affärsverksamhet. Till detta kommer anklagelser om sexuella övergrepp.

Gud i centrum

En som var på plats i Mar-a-Lago i Florida när Donald Trump annonserade sin kandidatur var Mark Burns, en evangelisk predikant från South Carolina.

I en filmsnutt på Twitter säger han att han tror “utan skuggan av ett tvivel att nådens Ande, herren Jesus Ande, är över oss, över Amerika, och att det kommer sätta tillbaka Gud i centrum av amerikansk politik och kultur”.

– Alla i USA som älskar frihet, som älskar Gud och vill se att tron står i centrum för vår nation, är här i kväll, sa han.

Fler artiklar för dig