Nyheter

Kenofi Terfa: I allt som är brustet finns en längtan som drar människor till Gud

Ungdomarnas hunger efter Gud drabbade Youth-ledaren Kenofi Terfa på djupet

Besöket i en Livets ord-församling i Moskva tidigare i sommar blev en positiv överraskning för Kenofi Terfa, en av de ansvariga för Livets ords ungdomsverksamhet Youth.

I slutet av juni stod Wagnergruppens soldater 20 mil från Rysslands huvudstad. En vecka senare, när Kenofi Terfa besökte en ungdomskonferens i Moskva, var oron fortfarande märkbar.

– Vi var några stycken som reste till en Livets ord-församling, och kände av den pressade stämningen, berättar han för Dagen.

– Men så snart jag kom in i mötessalen förändrades allt. För där möttes vi av ungdomar som var så hungriga på att ta emot Gud, i lovsång och i bön. I allt som är brustet finns ändå en längtan som drar människor till Gud.

Kenofi Terfa predikade utifrån Apostlagärningarnas berättelse om Silas, som blev utsänd som missionär från Jerusalem och under en resa kastades i fängelse tillsammans med Paulus.

– De lovsjöng och bad i sin cell vid midnatt, innan Gud ingrep. Just så gör vi nu: ber till Gud medan det ännu är mörkt. Och när vi gjorde det i Moskva fyllde Gud platsen.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar