Nyheter

Mattias Ottestig: Att se solen gå upp över myren är en stor nåd

För Mattias Ottestig, generalsekreterare för Krik – Kristen idrottskontrakt, innehåller sommaren alltid sport, läger och friluftsliv. Men årets höjdpunkt var en annan.

– Om jag ska välja ut ett speciellt minne så får det bli från hjortronmyren i Tåsjö, i norra Jämtland, där vi har vår sommarstuga. Att få snöra på sig löparskorna, springa iväg uppför skogsvägarna, komma ut på myren och där möta skogens guld är en sorts retreat som jag värderar oerhört högt.

Området där Mattias Ottestig brukar springa är ett av landets björntätaste, så rätt som det är skulle ett oväntat möte kunna äga rum. Men just det bidrar bara till extra spänning, tycker Mattias Ottestig. Han gillar att utmana sig själv – och triggas av att orienteringsförmågan sätts på prov när han ger sig ut. Dessutom är vyerna slående vackra, säger han.

– Att se diset som möter solen som går upp över myren är inget annat än en stor nåd! Att jag dessutom kan plocka litervis med hjortron att ta med hem försämrar inte direkt upplevelsen.

Fler artiklar för dig