Dagen bjuder in till Dagengalan i Linköping

I kväll, lördag, är det premiär för Dagengalan. I Ryttargårdskyrkan i Linköping kommer årets Utbultsstipendiat, Årets medmänniska och Årets opinionsbildare att utses.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

SE GALAN LIVE PÅ TBNPLAY.SE

Efter nomineringar och omröstningar är det på lördag dags att avslöja vilka personer som under 2019 har gjort ett särskilt stort avtryck genom musik, ord och handling. Kvällen i Ryttargårdskyrkan kommer förutom prisutdelningar även innehålla musik från de nominerade Utbultsstipendiaterna samt från Laila Dahl och Roland Utbult själv. Tillammans med Mattias Ingesson kommer Dagens Felicia Ferreira att hålla ihop kvällen.

– Det här känns som en fantastisk satsning. Det är en del av vårt uppdrag att peka på goda exempel och berättelser, säger Felicia Ferreira.

Ett pris blivit två

Det pris som Dagen tidigare år har delat ut, Årets förebild, har i år delats upp i Årets medmänniska och Årets opinionsbildare. Tre personer har nominerats i varje kategori. Förutom äran tilldelas vinnaren ett stipendium på 10 000 kronor som är tänkt att användas på ett klokt sätt som också kan komma andra män­niskor till del.

Utbultsstipendiet har funnits i över 20 år, men nytt för i år är att även detta pris har tre nominerade. Den vinnande Utbult­stipendiaten tilldelas en summa på 15 000 kronor.

Galan, som arrangeras i samarbete med Erikshjälpen, börjar klockan 18.00. Alla är välkomna och det är fri entré. För den som inte kan ta sig till Linköping sänds galan genom TBN Nordic på tbnplay.se.

Nominerade är:

 

Årets opinionsbildare 2019

Micael Grenholm

Nuri Kino

Madeleine Sundell

 

Årets Medmänniska:

Usha Deminger Sandgren 

Andreas Samuelsson

Alvar Björk

 

Utbultstipendiet:

Jonas Engström

Anna Martinson

Petter Alin