KDU: Ersätt Lars Adaktusson med Sara Skyttedal

Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, vill att Sara Skyttedal ska bli ny andre vice ordförande i partiet efter Lars Adaktussons avhopp.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Lars Adaktusson har valt att inte kandidera till KD:s partistyrelse i höst. Detta efter den debatt som uppstått i partiet kring abortfrågan där Adaktusson som EU-parlamentariker intagit en position som fått Ebba Busch Thor att öppet kritisera honom.

Eftersom Adaktusson lämnar partiets presidium kan han inte längre titulera sig andra vice ordförande. Inför Kristdemokraternas riksting i höst kommer partiet därför att välja en ny andra vice ordförande. KDU nominerar Sara Skyttedal till hans efterträdare.

Läs mer | KD senior vill se Eklind efter Adaktusson

 

En tydlig röst

– Sara Skyttedal är en stark och tydlig röst hos Kristdemokraterna. Hon har en lång erfarenhet av partiet som tidigare förbundsordförande för KDU Sverige, kommunalråd i Linköping och nu senast som partiets toppnamn till Europaparlamentet där hon ledde Kristdemokraterna till vårt bästa EU-val någonsin, säger Martin Hallander, förbundsordförande för KDU Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Därför lämnar Adaktusson KD:s partiledning

 

Han beskriver Skyttedal som "klarsynt och orädd kring att hitta lösningar för de utmaningar Sverige står inför" och menar att hon representerar framtiden.

Kristdemokraternas riksting hålls den 8-10 november i Umeå.

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar

Läs mer om Lars Adaktusson

Alla tidigare artiklar
Corona och kyrkorna
Hur blir det med Nyhemsveckan, Torpkonferensen och alla de andra kristna konferenserna i sommar?
Foto: Malina Abrahamsson/Johannes Ottestig
Foto: Malina Abrahamsson/Johannes Ottestig
Att hålla modet uppe i isoleringen
Coronakrisen
Pingstkyrkan i Falköping.
Foto: Emanuel Ström
Foto: Emanuel Ström
Dokument
Jonas förbereder sig för innebandyträning med kompisarna i Uppsala Life IF:s P10, pojkar födda 2009/2010. Tidigare spelade han pingis. Klubben har en innebandyskola från förskoleålder till årskurs 2.
Foto: Natanael Gindemo
Foto: Natanael Gindemo