Nyheter

Pat Roberson om att Trump lämnar Syrien: Han förlorar sitt himmelska mandat

USA:s president Donald Trump får stark kritik för beskedet att landet drar sig tillbaka i Syrien. En av kritikerna är den kristna tv-profilen Pat Robertson.

1 av 2

Reaktionerna blev starka bland många amerikaner över president Trumps besked att USA drar sig tillbaka i Syrien, och lämnade walk-over till Turkiet. Trump får nu kritik även i evangelikala kretsar. Den konservativa TV-evangelisten Pat Robinson, som leder programmet "The 700 Club" sa på onsdagen att han är "förfärad", och la till att Trumps hållning gentemot Saudiarabien i kombination med sveket mot kurder och kristna i Syrien nu gör att presidenten kan vara på väg att "förlora sitt himmelska mandat".

Och han får medhåll från andra konservativa. Lindsey Graham, konservativ senator i South Carolina, säger: " Om vi sviker dem - lycka till med att få någon annan att hjälpa USA i framtiden i kampen mot radikal islam, Al Qaida och IS".

Trump, som ska tala i Washington på lördag inför en stor samling evangelikaler, kommer möjligen inte att få de stående ovationer han brukar få, skriver kristna kanalen CBN:

"De menar, att draget från Trump att dra tillbaka trupper från nordöstra Syrien gör att många - och däribland många kristna - riskerar bli mördade av den turkiska regimen".

Läs även Felicia Ferreira: Nu är hög tid för annat vapen i Syrienkriget: Bön

Fler artiklar för dig