Partiledarutfrågningen: Så uppfattade vi Annie Lööf (C)

Vad uttryckte partiledaren Annie Lööf (C) egentligen under Dagens och Uppsala pingsts partiledarutfrågningar tidigare i vår? Detta är intrycken som utfrågarna Felicia Ferreira och Dan Salomonsson hade av partiledarens svar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Dan Salomonsson om C-ledaren: Hon var tydligt hemmastadd i den frikyrkliga miljön. Förmodligen därför att hon är uppvuxen i det frikyrkotäta Värnamo. Hon menar själv att hon inte svängt i frågan om sin personliga tro, även om det kunnat låta som hon tonat ner den i en del intervjuer. I varje människas liv finns sådant som tillhör offentligheten och sådant som inte gör det. Att tydligt stå för sina ståndpunkter är en självklarhet, men de andliga erfarenheterna och den personliga vägen i tron tycker jag tillhör den stängda kammaren i många stycken.

Felicia Ferreira om C-ledaren: Jag hade bilden av att Annie Lööf var en väldigt duktig person, men som är svår att komma in på livet. Men det kändes verkligen som att hon bjöd på sig själv. Hon upplevdes transparent och det märktes att hon under längre tid skrivit en bok där hon reflekterar kring sitt eget ledarskap. Att hon svängt om dödshjälp tycker jag är en viktig signal från en partiledare. Att man kan medge när man ändrar sig i en viktig fråga.

Så uppfattade vi de andra partiledarna.


Läs mer: Annie Lööf: Jag var nära att gå in i väggen

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar
Böneutrop
Kyrka och politik