Här är sommarens stora kristna ungdomsläger

För den som är sugen på att åka på kristna ungdomsläger är det inte svårt att fylla almanackan i sommar. Här listar vi de största:

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läs mer | Josefine Arenius: De kristna bubblorna är spräckta

Läs mer | Här är de stora kristna ungdomslägren

Nyhem Ung.
Foto: Tomas Österberg

Nyhem Ung

Pingströrelsens största sommarkonferens inleds alltid med en ungdomshelg. I år är Sandra Bjørnø, pastor i Filadelfia i Oslo huvudtalare på den.

För den sportintresserade kommer idrottsorganisationen Sport for Life att arrangera fotbollsturneringar och motionslopp. Temat för årets Nyhemsvecka är ”Kom och följ”.

När: 14-23 juni – den första helgen främst för unga

Var: Nyhem, utanför Mullsjö.

Hampeveckan.
Foto: Tobias Fjällid

Hampeveckan

I mer än 70 år har Hampeveckan utanför Kumla varit en efterlängtad mötesplats för tonåringar.

Har fokus på att tonåringar ska finna, utveckla och fördjupa en personlig relation till Jesus Kristus. Förra året deltog 450 ungdomar.

Hampeveckan vill också inspirera och motivera tonåringar till ansvar och tjänst för Jesus och till gemenskap i en lokal församling.

När: 1-7 juli

Var: Björkenäsgården, Hampetorp.

Chili/XL-lägren.
Foto: Privat

Chili/XL-lägren

Varje sommar samlas 700 ungdomar på Hjälmargården till lägren som anordnas av Kristen samverkan Mellansverige (KSM). Chili vänder sig till ungdomar som ska börja årskurs 7-9, XL till gymnasieungdomar. Nytt för i år är 30 minuters daglig tystnad. Årets tema är ”Sanning”.

När: 30 juli–4 augusti. Sommaren på Hjälmargården bjuder även på Smajl-Väst den 26-30 juni samt Smajl-Öst den 3-7 juli.

Var: Hjälmargården vid Hjälmarens södra strand.

SAU:s ungdomsläger – Ungtro19.
Foto: Andreas Joakimson

SAU:s ungdomsläger Ungtro19

Svenska alliansmissionens riktiga långkörare. Lägret har arrangerats sedan 1927 och samlade förra året 1 000 ungdomar. De hoppas på lika många i år. Lägret hålls på Gullbrannagården, vilket innebär en betydande mängd sol och bad.

Dessutom undervisning, nattcaféer, temasamlingar och kvällsmöten. Arrangörerna vill att lägret ska vara en mötesplats med Gud med varandra.

På samma plats hålls även Gullbrannafestivalen i början av juli.

När: 4-9 augusti

Var: Gullbrannagården utanför Halmstad

Hillsong Summercamp.
Foto: Hillsong Sweden

Hillsong Summercamp

Hillsong Sverige, som numera finns på sex platser, anordnar sommarläger för alla som går i högstadiet eller gymnasiet.

Lägret berör ämnen som identitet, värde och respekt. Hillsong vill att ungdomarna ska lämna lägret med en förståelse över att Gud har en fantastisk framtid för dem.

När: 7-10 augusti

Var: På Nyhem, utanför Mullsjö.

Bödalägret.
Foto: Andreas Joakimson

Bödalägret

På Ölands norra udde anordnar Svenska alliansmissionens unga (SAU) återigen Bödalägret för tonåringar.

Lägret presenteras som en plats där man möter vänner, gemenskap, Gud, sommar, hav, sol, sandstrand, lovsång, glass, kramring och bad. Deltagarna bor på Bödagårdens camping.

När: 12-17 augusti

Var: Mellan Byxelkrok och Löttorp, Öland

Dessutom finns:

Salts sommarläger: Ungdomsrörelsen inom EFS anordnar läger i skånska Höllviksstrand 15-19 juni

SAU:s storläger "Oslagbart 2019": Samlar tusentals UV-scouter på Eds gård utanför Värnamo. 25-30 juni.

New Wine Ung: Förnyelserörelsen som började inom anglikanska kyrkan anordnar varje år konferens i Vänersborg. New Wine Ung heter ungdomslägret och hålls 26-30 juni.

Credos Hjälmaredsläger: Studentrörelsen Credo anordnar läger i västgötska Hjälmared 17-21 juli.

Equmenias nationella scoutläger Prisma: Lägrets vision är ”Ett läger där Jesus gör avtryck i scouten och scouten gör avtryck i världen.” Äger rum 21-27 juli i Mohed utanför Söderhamn.

KFUM:s sommarläger: Långkörare sedan 1956 i Brevik utanför Norrköping. Anordnar ett antal läger under sommaren, bland annat konfirmationsläger.

Ortodoxt sommarläger: Anordnas av svenska ortodoxa samarbetsgruppen, som vill främja arbetet med den ortodoxa tron på svenska. Hålls på Berghems kurs- och lägergård norr om Munkedal.

Svenska kyrkans unga: Anordnar inget riksläger. Däremot anordnar församlingarna en stor mängd konfirmations- och sommarläger. Information om enskilda läger läggs ut på församlingarnas hemsidor.

Sveriges unga katolikers riksläger: Hålls i Vadstena första helgen i september.

Ära 19: Uppföljare till den numera nedlagda Frizonfestivalen. Ära 19 beskrivs som en lovsångsfestival inför Gud. Hålls på Torp utanför Kumla 30 augusti–1 september.

MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat