Familj

Grattis på namnsdagen Sara Linnarsson!

Sara Linnarsson är pastor i en alliansförsamling i Laholm och håller på att ta över det lokala kafferosteriet i Laholm. Och i dag har hon namnsdag.

Brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Vi är ganska dåliga på att fira just namnsdagar, jag blir alltid extra glad när någon kommer ihåg min, det blir lite som en överraskning då. Våra barn har inte namn som finns i den vanliga kalendern så när vi kommer ihåg firar vi deras bolibompa-namnsdag i alla fall. Det känns viktigare.

Namnet Sara är ett semitiskt namn som betyder “furstinna” eller “prinsessa”. Har du någon fundering på hur denna betydelse skulle kunna passa in på dig?

– Haha, min bror pratade om detta i sitt tal till oss på vårt bröllop. Jag är äldsta barnet och har tydliga ledaregenskaper så visst, furstinna passar nog in ibland. Mer än prinsessa i alla fall.

Vem är Sara Linnarsson om hon får säga det själv lite kort?

– En person som brinner för Jesus och hur vi ska göra evangeliet tillgängligt i vår tid, älskar kaffe och goda samtal.

Vad händer i livet just nu för dig?

– Jag försöker njuta mer av livet och den tid jag har, min familj, mina barn. Bli bättre på att vara närvarande.

– Jag är även pastor i en alliansförsamling i Laholm där vi funderar mycket på att vara kyrka i en tid som denna. Samtidigt håller jag och min man också på att ta över det lokala kafferosteriet, Edmans bönhus här i Laholm.

Fler artiklar för dig