Nyheter

Daniel Ringdahl ny ordförande för SEA

Daniel Ringdahl, missionsledare för Evangelisk Luthersk Mission (ELM), tar över ordförandeklubban för Svenska evangeliska alliansen (SEA).

2 000 medlemmar och ett 40-tal samfund, organisationer och lokala församlingar. Så stor är Svenska evangeliska alliansen, som har rötter tillbaka till 1800-talet och i Lausannerörelsen från 1970-talet. Den nuvarande generalsekreteraren heter Olof Edsinger.

Skriver helgkrönikor

Så kommer det också förbli – men styrelseordföranden byts ut till Daniel Ringdahl. Han skriver även helgkrönikor i Dagen.

– Det är en förmån att få vara en del av Guds verk genom SEA. Vi glömmer så lätt bort vilket skatt som göms i den kristna tron, men hela vår tro centreras kring det faktum att Jesus Kristus kroppsligen har dött och uppstått för vår skull och att han är Herre över allt. Det ger helt nya perspektiv på våra liv i den här världen, säger Daniel Ringdahl i ett pressmeddelande.

Stefan Swärd går vidare

I Sverige har styrelsearbetet sedan 2012 letts av EFK-profilen Stefan Swärd.

– Jag är stolt över att vi med vårt begränsade kansli och resurser har lyckats åstadkomma så mycket som vi gjort, och sätter avtryck både utanför kyrkväggarna och i den internt kristna debatten, säger avgående styrelseordförande Stefan Swärd.

Själv ska han nu fokusera på sitt arbete med Sebastian Stakset och organisationen Heart of Evangelism.

Fler artiklar för dig