Nyheter

Se DagenGalan 2021 i efterhand

Missade du DagenGalan? Här kan du se hela showen i efterhand

I lördags kväll ägde DagenGalan rum för tredje året i följd, den här gången direkt från Pingstkyrkan i Örebro. Här ovanför kan du se galan i sin helhet i efterhand. Vi direktrapporterade också från galan i textform nedan.

Årets pristagare på DagenGalan 2021:

Utbult-stipendiet: Martina Möllås.

Årets församling: Öjersjökyrkan i Partille.

Årets opinionsbildare: Joel Halldorf.

Årets medmänniska: Margareta Alexandersson.

Bildas folkbildningspris: Berit Carlström.

Oh Brilliants stipendium: Betty Wågbrant och Emma Alfredsson, Clara Göthberg, och Anne Drewitz.

***

Så var kvällen:

19.45: Och nu får Martina Möllås, årets Utbult-stipendiat, möjlighet att avsluta DagenGalan 2021 med sin egen låt. Därmed avslutar vi också den här fina kvällen från Pingstkyrkan i Örebro, där många värdiga pristagare har prisats för sitt arbete. Ni kommer att kunna läsa mer om dem här i Dagen inom kort. Tack för ikväll!

19:38: Kvällen börjar lida mot sitt slut, men vi får ett riktigt finbesök på scenen - Elise Lindqvist, den mångfaldigt prisade kämpen för utsatta kvinnor.

19.32: Alla priser är utdelade, men vi ska få lyssna till musik från Christian Ingebrigtsen igen.

19.30: Prästen Anders-Petter Sjödin tar emot priset och hyllar sina medarbetare.

19.28: Juryns ordförande Lennarth Hambre ska dela ut priset. Och det går till - Öjersjökyrkan i Partille. Här kan ni läsa mer om dem.

19.25: Nu ska inget mindre än Årets församling koras. Här är årets nominerade: Smyrnakyrkan i Göteborg, Värsås missionsförsamling och Öjersjökyrkan.

19:22: Martina Möllås får priset. “Det känns fantastiskt”, säger en rörd Martina Möllås. Läs mer om Martina här.

Martina Möllås, årets Utbult-stipendiat.

19.20: Och nu ska vi få veta vem det är som ska vinna stipendiet. Prisutdelare är Urban Thoms, jurymedlem och Dagen-medarbetare.

19.16: Nu får vi musik av en av de nominerade till Utbult-stipendiet: Olivia Junholm. Tidigare ikväll har vi hört de andra kandidaterna, Martina Möllås och Per Alexandersson.

19.14: Margareta Alexandersson berättar om hur hon var med och startade Ria i Mariestad 1980 och hon har arbetat med att göra det bättre för människor ända sedan dess. En värdig vinnare av Årets medmänniska.

19.13: Vinnare blir Margareta Alexandersson från Mariestad.

19.10: Nu har det blivit dags för ett av de riktiga långkörarpriserna: Årets medmänniska. Återigen är det tre nominerade, Albin Mauritzon, Angeline Hagby, och Margareta Alexandersson. Läs mer om de nominerade här.

19.00: Mattias Martinson berättar nu om Compassions arbete runt om i världen.

Roland Utbult sätter igång galan.

18.51: Även Sarah Lundbäck Bell kommer in i ett lovsångsmedley med Utbult och det blir fin stämning här i Pingstkyrkan i Örebro.

18.49: Roland Utbult får en varm applåd och ett grattis i efterskott på 70-årsdagen. Han säger att han ska spela den första låten han någonsin skrev - Jag kan ej tvivla.

Berit Carlström får ta emot Bildas folkbildningspris.

18.45: Berit Carlström från Örebro vinner den allra första upplagan av Bildas folkbildningspris. “Jag vill ställa upp för åldrandets försvar”, säger hon.

18.42: Då ska ett pris delas ut igen - och ett pris som inte heller delats ut förut. Tre personer är nominerade till Bildas folkbildningspris: Moner Jabbours, Berit Carlström och Rune Larsson.

Bandet på DagenGalan 2021.

18.37: Nu är det dags för musik igen. Per Alexandersson ska spela, men berättar först om sin son som har kämpat mot psykisk ohälsa - nu har han lyckats bli mirakulöst frisk.

18.34: Även Anne Drewitz får pris. Hon är keramiker och kommer att köpa en ny keramikugn med hjälp av stipendiet.

18.33: Clara Göthberg får nästa stipendium - hon är kristen skådespelerska som bor i Kalifornien. Därför är hon inte här men hon skickar en videohälsning och tackar för möjligheten att “gå in i underhållningsbranschen med Jesus”.

18.31: Betty Wågbrant och Emma Alfredsson är de två första stipendiaterna. “Jag och Betty känner oss enormt hedrade”, säger Emma på scenen.

18.29: Oh Brilliant är en nystartad organisation som vill uppmuntra unga att ta sin tro på allvar. I år delas det allra första Oh Brilliant-stipendiet ut för att ge en ung person bättre ekonomiska möjligheter. 25 000 kr delas ut till flera mottagare.

18.27: Efter mer lovsång är det nu dags att presentera Oh Brilliants stipendium. Edvard Wiberg kliver upp på scenen.

18.18: Joel Halldorf, forskare och kulturskribent, vinner Årets opinionsbildare. Han kunde inte komma hit men skickar en videohälsning.

18.17: Dags för att dela ut kvällens första pris! Det handlar om Årets opinionsbildare. Nominerade är Martin Tunström, Joel Halldorf och Elise Lindqvist. Det delas ut av Dagens ledarskribent Fredrik Wenell, som nu ska tillkännage vinnaren.

18.15: Kvällens gästartist, norrmannen Christian Ingebrigtsen, sjöng en av sina låtar, och får rungande applåder.

18.08: Edward Sköllerfalk, pastor i Örebro Pingst vars kyrka vi ju befinner oss i, säger också några välkomnande ord innan Compassion, en av kvällens medarrangörer, visar en film om deras arbete. Men nu blir det musik!

Kvällens värdar Felicia Ferreira från Dagen och Mattias Martinson från Compassion.

18.02: Då är vi igång. Roland Utbult inleder med en lovsång, och strax kommer kvällens värdar Felicia Ferreira och Mattias Martinson hälsa välkomna.

17.55: Hej och välkomna till DagenGalan 2021! Gästerna har strömmat in till Pingstkyrkan i Örebro och fyllt bänkarna nedanför mig, Johannes Stenlund, som kommer att rapportera från kvällens gala. Det kommer bland annat att delas ut pris till Årets församling, Årets medmänniska och Årets opinionsbildare. Dessutom kommer vi att få en vinnare av Utbult-stipendiet, utdelat av Roland Utbult själv.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig