Nyheter

Messi: Utan Guds hjälp hade jag inte kommit någonstans

VM-turneringens bäste spelare anser att Gud gav honom segern

Till slut hände det: Lionel Messis ljusblåvita lag vann guld i fotbolls-VM åt Argentina i Qatar. Gud gav honom segern, sa han efter matchen. Men redan för flera år sedan förklarade stjärnspelaren att han inte vore någonting utan Guds hjälp.

Det var en överlycklig Lionel Messi som talade med medierna efter att ha vunnit söndagens VM-final mot Frankrike på straffar - i sitt femte och nästan säkert sista VM.

– Jag visste att Gud skulle ge mig [segen], jag hade en känsla av att det skulle bli så här, sa den 35-årige Messi, enligt Goal.

Samtidigt hyllade han sitt samspelta lag, och tackade sin familj och alla fans runtom i världen för att de hejat fram Argentina.

Ändå var stjärnspelaren, som utsågs till VM-turneringens bäste spelare, betydligt försiktigare i en intervju före VM. Då tonade han ner förväntningarna, sa att det gällde att spela en match i taget och att allt ligger i Guds händer.

Gud gav mig gåvan

Lionel Messi har uttryckt sig på liknande sätt tidigare. I en längre TV-intervju inför VM 2018 fick han frågan om sin unika spelarstil, där det ibland verkar som att bollen är som fastklistrad vid hans fötter.

– Jag har spelat likadant sedan jag var liten, jag har inte förändrat något, svarar Lionel Messi med ett leende.

– Det är Gud som fått mig att spela på det här sättet. Han gav mig den gåvan, och sedan har jag gjort allt jag kunnat för att lyfta mig själv och bli bättre. Men utan Hans hjälp hade jag inte kommit någonstans alls.

Sedan tidigare har Messi som mest lett sitt Argentina till en silverplats i Brasilien-VM 2014, efter att ha förlorat mot Tyskland i finalen. Senast Argentina vann VM-guld var 1986 när Diego Maradona ledde laget.

Fler artiklar för dig